İşte koronavirüste İstanbul'un en riskli bölgeleri!

ABD'de araştırma görevlisi olan Prof. Dr. Onur Başer, Türkiye'de şehir bazında koronavirüsün yayılma hızı beklentileri üzerine bir çalışma yaptı. "Türkiye'nin New York’u İstanbul. İstanbul, koronavirüsün en hızlı yayılmasının beklendiği şehir. Ortalama bir İstanbullu çevresinde bir kilometrekarelik alanda yaklaşık 17 bin kişiyle yaşıyor" dedi. İstanbul'un sıkışıklık endeksine göre risk haritasını yorumlayan Prof. Dr. Başer, "İstanbul için en riskli bölgeleri' sıraladı.

GÜNDEM 02.04.2020, 16:36 02.04.2020, 16:55 Hanife
İşte koronavirüste İstanbul'un en riskli bölgeleri!

İstanbul'un sıkışıklık endeksine göre risk haritasını yorumlayan Prof. Dr. Başer, "İstanbul için en riskli bölge Esenler. Esenler nüfusa göre sıralama açısından İstanbul'daki 14. büyük ilçe, kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından da 11. büyük ilçe ama Esenler'i sıkışıklık endeksine göre 1 numara yapan, toplam nüfusunun belli mahallelerde yoğunlaşması.

Örneğin, Esenler Fatih Mahallesi'nde kilometrekare başına düşen kişi sayısı 86 bin 949. Çifte Havuzlar Mahallesi'nde kilometrekare başına düşen kişi sayısı 2008."

1-Esenler
 

2- Zeytinburnu
 

3-Bahçelievler

4-Güngören

5-Bağcılar


6-Gaziosmanpaşa


7-Fatih



8-Kağıthane



9- Şişli


10-Sultangazi


11-Beyoğlu



12-Bayrampaşa



13-Sancaktepe



14-Beşiktaş



15-Sultanbeyli

İstanbul'da en az riskli bölgeleri

Başer, "İstanbul Türkiye'nin, Esenler İstanbul'un en riskli bölgesi. Şu anda dünyada koronavirüsün merkezi durumuna gelen New York'ta ortalama bir insan bir kilometrekare çerçevesinde 12 bin 400 kişiyle yaşıyor. İstanbul'un 29 ilçesi bu sayının üzerinde. Sınırlı sayıda personel, sağlık hizmetleri, solunum makinaları bu risk haritasına oranla dağıtılırsa daha etkin bir savaş yapılabilir.

Prof. Dr. Başer, İstanbul'da en az riskli bölgeleri de şöyle sıraladı:

1- Çatalca



2- Şile



3- Adalar


4- Silivri



5- Büyükçekmece



6- Beykoz



7- Sarıyer


8- Başakşehir



9- Arnavutköy



10- Tuzla

Yorumlar (0)