İşte İstanbul'da suyu kesilen abone sayısı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kentte faturasını ödeyemediği için suyu kesilen abone sayısını açıkladı.

GÜNDEM 29.04.2022, 19:55 30.04.2022, 02:02 Hakan Öksüz
İşte İstanbul'da suyu kesilen abone sayısı!

Son aylarda elektik ve su faturalarına getirilen fahiş zamlar, çok sayıda vatandaşın faturalarını ödeyememesine sebep oldu. Zamlar nedeniyle İstanbul'da faturasını ödeyemeyen kaç kişi olduğu merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklama İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) geldi.

Bakan Varank'ın iddialarına yanıt verildi

İSKİ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, "İstanbul'da en az 400 bin abonenin suyu kesildi." şeklindeki ifadelerine yanıt verdi. Yapılan açıklamada bu ifadelerin asılsız olduğu kaydedildi. İstanbul'da faturalarını ödeyemediği için 30 bin 665 abonenin suyunun kesildiği belirtildi.

İSKİ'nin toplamda 6 milyon 800 bin abonesinin bulunduğu ifade edildi. Bu rakamlara göre 28 Nisan itibarıyla İstanbul'daki abonelerin sadece binde 4,5'inin fatura nedeniyle suyunun kesildiği aktarıldı.

"Diğer illere göre daha ucuz"

İstanbul'daki su fiyatlarının diğer illere kıyasla daha ucuz olduğunu hatırlatan İSKİ, "Kentteki suyun birim fiyatı, 30 büyükşehir belediyesi arasında 18'inci sırada yer alıyor." ifadelerini kullandı. İstanbul'daki suyun diğer illerden daha pahalı olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yorumlar (0)