İşte deprem bölgesindeki yol durumu!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), deprem bölgesindeki yolların durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı. Trafiğe kapalı yolların yanı sıra hangi güzergahların kullanıldığı da açıklandı.

GÜNDEM 08.02.2023, 13:22 09.02.2023, 18:10 Hakan Öksüz
İşte deprem bölgesindeki yol durumu!

10 ilde etkisini gösteren Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle bölgede bazı yollar zarar gördü. Deprem bölgesine ulaşımda güçlükler yaşandı. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), deprem bölgesindeki güncel yol durumunu paylaştı.

Depremin ardından Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Bahçe-Gaziantep kesimi trafiğe kapanmıştı. Bu bölgedeki yolun trafiğe açıldığı kaydedildi. 

Malatya-Kahramanmaraş aksının Gölbaşı geçişi ile Erkenek Tüneli arasındaki yol kapalı durumda. Depremde oluşan hasar, burada araç trafiğinin akmasını imkansız kılıyor.

Hatay-Reyhanlı güzergahı trafiğe kapalı durumda. Hatay-Kırıkhan-Reyhanlı güzergahından ulaşım sağlanıyor.

Malatya (Darende)-Elbistan-Göksun-Kahramanmaraş güzergâhı birinci alternatif; Malatya-Elazığ-Ergani-Siverek-Kahta-Adıyaman güzergâhı ikinci alternatif olarak kullanılıyor. 

Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'a sivil araç girişi yasaklandı. 660 personeliyle deprem bölgesinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü, 783 makine ile çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)