İşte cep telefonu kaçakçılarının favorisi

Adana'da bir otomobilin tamponundan 270 gümrük kaçağı cep telefonu çıktı. Telefonların neredeyse tamamının Xioami Redmi Note 8 olduğu görüldü.

GÜNDEM 27.11.2019, 11:31
İşte cep telefonu kaçakçılarının favorisi

Özellikle Redmi Note 8 ile dünya piyasasını kasıp kavuran, Amerikalı iPhone'u fiyat/performans ölçeğinde de sıkıntıya sokan Çinli üretici Xioami, kaçakçıların da gözdesi konumunda.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmayla bir otomobille Adana'ya yüklü miktarda gümrük kaçağı cep telefonu getirileceğini belirledi.

Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önlem aldığı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Park Alanındaki uygulama noktasında şüpheli aracı durdurup arama yaptı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aracın arka tamponuna gizlenmiş 270 gümrük kaçağı cep telefonu buldu.

Olayla ilgili gözaltına alınan sürücü M.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.K. isimli şüpheli çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğünde teşhir edilen kaçak cep telefonlarının neredeyse tamamına yakınının Huawei ile birlikte iPhone'un pazarını daraltan ve Amerikan şirketlerine nefes aldırmayan Çinli teknoloji devi Xioami'nin amiral gemisi Redmi Note 8 olduğu görüldü. Xioami Redmi Note 8 Pro, özellikleri ve fiyatıyla iPhone'u çok zor durumda bırakmıştı.

Yorumlar (0)