İstanbul’un simgelerinden Süleymaniye, Ramazan’ı sessiz karşıladı 

Kadim İstanbul’un önemli simgelerinden olan Süleymaniye Cami, Covid-19 salgını sebebiyle bu yıl oldukça boş. Ramazan ayına sessiz ve boş giren cami, onlarca yıldır ilk defa böyle bir manzarayla karşılaşıyor. 

GÜNDEM 13.04.2021, 09:39 13.04.2021, 13:04
İstanbul’un simgelerinden Süleymaniye, Ramazan’ı sessiz karşıladı 

Kanuni Sultan Süleyman devrinde Mimar Sinan’a yaptırılan, asırlardır ayakta durmayı başaran Süleymaniye Cami, kadim İstanbul şehrinin en önemli eserlerinden biri. 



Manevi güzellikleri yansıtan ve her yıl özellikle Ramazan ayında dolup taşan cami, bu sene, daha önce hiç olmadığı gibi.



Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bu sene, teravih namazlarının evde kılınmasına karar verildi. Bu da caminin boş kalmasına sebep oldu. Yalnızca cami çevresinde oturan birkaç vatandaşın geldiği ilk gecede, yatsı namazları kılındıktan sonra hemen camiden çıkıldı.



Sükût içinde karşıladı

Süleymaniye Cami, mübarek Ramazan ayını sükût içinde karşıladı. Bu durum, İslam alemini derin bir üzüntüye boğarken Süleymaniye Camisi imamı Ayhan Mansız, bu ay, vakit ve cuma namazları dışında hiçbir namaz kılınmayacağını ve bu namazların da sosyal mesafeye dikkat edilerek kıldırılacağını belirtti.



Camide 10 senedir görev yapan Mansız, daha önce hiç bu kadar boş bir cami görmediğini ifade etti. “Cemaat, rahmettir. Teravihi de cemaat ile kılmayı isterdik fakat salgın sebebiyle bu mümkün değil. Sünnet olan namazlarımızı evde kılabiliriz. Peygamberimiz de teravih namazını evde kılmıştır. Ben de kendi ailemle, evde namazımı kılacağım. Teravih sonrasında ise bir cüz okuyacağım.” şeklinde konuşarak namazların evde kılınabileceğini ve önemli olanın mekan değil, ibadet etmek olduğunu aktardı.



“Şifa, Allah’tandır”

Mansız, “Şifa, Allah’tandır. Bu hastalık, imtihandır. Bu sene kılamıyoruz fakat Allah, gelecek sene camilerimizi tıklım tıklım yapmayı cemaatimize nasip etsin.” şeklinde sözlerini sonlandırdı. 

Yorumlar (0)