İstanbul’un göbeğinde aniden yol çöktü!

İstanbul Şişli’de, henüz tespit edilemeyen bir sebeple yol çöktü. Oluşan geniş çaplı göçük sonrası bölge trafiğe kapatıldı.

GÜNDEM 24.04.2022, 13:46
İstanbul’un göbeğinde aniden yol çöktü!

Esentepe Mahallesi’ne bağlı Kır Gülü Sokak’ta dün akşam saatlerinde yol çöktü. Henüz sebebi tespit edilemeyen göçük sonrası polis ekipleri tarafından sokak trafiğe kapatıldı. Oluşan göçük ile beraber tüm sokağa da kanalizasyon kokuları yayıldı. Meydana gelen göçüğün 3 metre derinliğe kadar ulaştığı öğrenildi. Çöken yol üzerinde su borularının da bulunduğu bildirildi. 

Kanalizasyon hattında sızıntı tespit edildi

Yapılan ihbar üzerine bölgeye gelen İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi personelleri, yol üzerinde bulunan kanalizasyon hattının sızdırdığını fark etti. Yolun çökmesi sonrası sokağın tamamını kanalizasyon kokusu kapladı. Göçüğün oluşmasından bu yana bölgede herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemesi, sokak sakinlerinin tepkisini çekti. 

“Şuan hala bölgede bir çalışma gerçekleştirilmiyor”

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan bir sokak sakini, “Burası arabaların geçtiği bir yol. Bir anda göçük oluştu. Gördüğünüz gibi, oldukça geniş bir göçük oluşmuş. Uzun bir süre buraya gelen olmadı. 2 saat sonra falan çalışmaya geldiler. Yolun altının boş olduğunu fark ettik. Herhalde ondan dolayı çöktü. Yolun altından kanalizasyon boruları da geçiyor. Şuan hala bölgede bir çalışma gerçekleştirilmiyor. Koku yayılmış vaziyette. Önlem alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Böyle bir tablo ile karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştik”

Bölgede yaşayan bir başka vatandaş ise yaptığı açıklamada, “Muhtemelen yer altı suları nedeniyle toprak kaydı diye düşünüyorum. Yol altında derin bir boşluk gördük. Arabaların geçtiği bir esnada bu durum yaşandı. Herkes çok şaşırdı. Böyle bir tablo ile karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştik” ifadelerini kullandı. Bir başka genç ise yaptığı yorumda, “Böyle bir olaya ilk defa tanık oldum. Çok riskli bir durum oluşmuş. Allah’tan o an biri geçmiyormuş. Cinayetten farkı olmazdı” dedi. 

Yorumlar (0)