İstanbullular dikkat: Toplanma ve barınma alanları açıklandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Elazığ'da meydana gelen depremin ardından harekete geçerek, 39 ilçenin toplanma ve geçici barınma alanlarını belirledi. 

GÜNDEM 28.01.2020, 13:40
İstanbullular dikkat: Toplanma ve barınma alanları açıklandı!

24 Ocak günü Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yankıları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), olası bir depreme karşı 39 ilçenin toplanma ve geçici barınma alanlarını belirledi.

Belediyenin yaptığı açıklamada, alanların seçiminde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından "Karar Destek Modeli"nin uygulandığı bildirildi.  

Söz konusu modelde, toplanma alanı seçim kriterleri ortaya konularak puanlama yöntemi uygulandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte birçok kurumun içinde bulunduğu bilimsel altlıklara dayanacak şekilde bir model sunuldu. 

Model; büyüklük, mülkiyet, ulaşım ve erişilebilirlik, konum ve çevresel ilişkiler, kullanılabilirlik ve çok fonksiyonluluk ile altyapı ve doğal yapı gibi kriterlerden meydana geldi. 

Toplanma ve geçici barınma alanları, kriterler üzerinden puanlama yapılarak tespit edildi. Bu alanlara, "http://sehirharitasi.ibb.gov.tr" adresinden erişilebilir. 

Yorumlar (0)