İstanbullular dikkat! 3 ay sürecek yol çalışmaları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki 90 günde trafiği rahatlatmak amacıyla Hadımköy, Arnavutköy ve Başakşehir'de yol çalışması başlatıldı. İşte detaylar...

GÜNDEM 31.08.2020, 00:57 31.08.2020, 00:51
İstanbullular dikkat! 3 ay sürecek yol çalışmaları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Arnavutköy, Büyükçekmece-Hadımköy TEM bağlantı yolları ile Başakşehir'deki Kayabaşı ve Şamlar mahallerine birbirine bağlayıp Kayaşehir'e dek uzanan yol için çalışmalar başlatıldı.

Çalışmalar ekim ve kasım aylarında bitmiş olacak.

Belediyenin yapmış olduğu açıklamaya göre Arnavutköy Tayakadın'daki bağlantı yolunun ek şeritleri için yenilenmesi çalışmaları başladı.

Geliş ve gidiş olmak üzere toplamda birer şeritten oluşan 4 kilometre uzunluğundaki yol, her iki yöne bir şerit daha eklenmek suretiyle genişletilecek.

Arnavutköy ve çevresinde bulunan ilçelere, yeni havalimanı için ücretsiz ulaşım olanağı sağlayan yolda süren inşaat ekim ayı içinde tamamlanacak.

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi-Hadımköy TEM bağlantı yolu için de çalışmalar başlatıldı.

Geliş ve gidiş toplamda iki şerit olarak inşa edilecek olan yolun uzunluğu ise 4,5 km. Ekim ayında yol İstanbulluların kullanımına sunulacak.

Kasım ayında hizmete girecek

Hizmete alınmasının ardından Büyükçekmece üzerinden Hadımköy'e yolculuk yapacak olan sürücüler, Gürpınar Kavşağı ve halk arasında 'Deve Bağırtan Caddesi' olarak bilinen güzergah üzerindeki yoğun araç trafiğinden kurtulmuş olacak ve bu da 20-25 dakikalık bir zaman kazandıracak.

Başakşehir'de Kayabaşı ve Şamlar mahallerine birbirine bağlayarak Kayaşehir'e kadar uzanan geliş ve gidişli toplamda 6 şeritlik yolda da inşaat çalışmaları devam ediyor. 5 kilometre uzunluğundaki yol kasım ayında hizmete açılacak.

1 milyon 200 bin tonluk asfalt dökülecek

Yeni yollarla birlikte şehrin 39 ilçesinde 4 bin kilometreyi aşan ana arterde bakım, asfalt yenileme ve onarım çalışmaları da devam ediyor. Bu amaçla 2020 senesi süresince toplamda 1 milyon 200 bin tonluk asfalt kullanılacak.

İBB'nin sorumluluğunda bulunmayan ara artellerdeki çalışmalar için de sene sonuna kadar belediyelere toplamda 100 milyon liralık asfalt yardımı gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)