İstanbullular akın akın gidiyor

Bugün Tuzla İstanbul Park’ta gerçekleşen Formula 1 yarışları trafiği durma noktasına getirdi. Vatandaşların aynı zamanda organizasyon gelmek istemesi uzun araç kuyruklarının oluşmasına sebep oldu. Yoğunluk havadan da görüntülendi.

GÜNDEM 09.10.2021, 16:54 09.10.2021, 17:01
İstanbullular akın akın gidiyor

2020 sezonunun sonrasında Formula 1’in tekrar takvimine giren Türkiye Grand Prix'in de heyecan devam ediyor. 8-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta süren organizasyonun 9.ayağına ev sahipliği yapan Türkiye’de yarışlara ilgi her geçen yıl katlanarak artıyor.

Formula 1 eziyete döndü

Bu ilginin sonucunda İstanbul başta olmak çevre iller ve hatta yurt dışından gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Formula 1 etkinlikleri trafikte yoğunluk oluşturdu. Tuzla’da organizasyon alanına giden bütün yollar araçlarla doldu, taştı. Bir türlü ilerlemeyen trafik çevre sakinleri ve Formula 1 izleyenleri için adeta çileye dönüştü. Oluşan uzun kuyruklar sürücülere zor anlar yaşattı. Trafik ekipleri trafiğin açılabilmesi için yoğun çaba gösterdi.

Formula 1 takipçisi  Buğra Höyük, “Amasya’dan sabah 4’de yola çıkarak buraya geldik, ancak, bizi ana VIP girişinden almadılar. Tam 4 saattir de bu trafikte mağdur olduk” dedi. Yarışları izlemek için Bursa’dan gelen bir vatandaş ise, “yarın trafiğin çok daha kötü olacağını tahmin ediyorum” dedi.  

 Formula 1 yarışları nedeniyle Tuzla’da ve çevresinde oluşan uzun kuyruklar havadan da görüntülendi.

Yorumlar (0)