İstanbul’da terör örgütlerine operasyon: 10 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından El Kaide/HAD ve DEAŞ terör yapılanmaları ile iltisaklı şekilde Türkiye’yi hedef olarak belirledikleri belirlenen, “Yabancı Terörist Savaşçı” şeklinde isimlendirilen 10 yabancı uyruklu zanlı yakalandı.

GÜNDEM 20.01.2023, 10:58
İstanbul’da terör örgütlerine operasyon: 10 gözaltı

İstanbul'da El Kaide/Had ve 0DEAŞ terör yapılanmaları ile görüşme halinde olan ve Türkiye'yi hedef olarak belirleyerek eylemler gerçekleştireceği tespit edilen kişilere operasyon düzenlendi. Söz konusu zanlıların “Yabancı Terörist Savaşçı” şeklinde isimlendirildiği ifade edilirken, 10 yabancı uyruklu zanlı yakalandı.

“Yabancı Terörist Savaşçı” olarak tanınıyorlardı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen soruşturma kapsamında El Kaide/HAD ile DEAŞ terör yapılanmaları ve çatışma bölgeleri ile görüşme halinde olan İstanbul'da çalışmalar sağlayan şüpheli ya da şüphelilerin Türkiye'ye karşı bazı eylem planlarında bulundukları tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanması ile ilgili gerçekleştirilen çalışmaların ardından belirlenen 10 şüphelinin YTS (Yabancı Terörist Savaşçı) olduğu tespit edildi. Ekipler tarafından yapılan operasyonla 10 yabancı uyruklu şüpheli yakalandı ve gözaltına alındı.

Yorumlar (0)