İstanbul’da sürücüler karla kaplı yolda zor anlar yaşadı

Hafta başından beri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen kar sabahın erken saatlerinde yağmaya başladı. Özellikle kentin batı kesimlerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

GÜNDEM 10.03.2022, 16:48 11.03.2022, 18:04
İstanbul’da sürücüler karla kaplı yolda zor anlar yaşadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son günlerde yapılan açıklamaların ardından İstanbul’da beklenen kar yağışı bu sabah yağmaya başladı. Özellikle İstanbul’un batı bölgelerinde kar daha etkili oldu. Sabah saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı pek çok ilçeyi beyaz bürürken eşsiz manzaraların yaşanmasına da neden oldu. Bu sabah saatlerinde yapılan açıklamalarda da tır ve kamyonların İstanbul’a girişi yasaklanmış ve İstanbul Boğazı her iki yönden de trafiğe kapatılmıştı.

Sürücüler zor anlar yaşadı

Kar yağışı özellikle Arnavutköy’de etkisi göstermeye devam ediyor ve karla kaplanan yolsa sürücüler zor anlar yaşıyor. Bir tırın geri geri kayarak kontrolsüz bir şekilde ilerlemesi sürücülerin korkulu anlar yaşamasına neden oldu. Tırın arkasında yer alan araç da bir kaza yaşanmasını önlemek için geri geri gitmeye başladı. Evine ulaşmaya çalışa Aysel Vatansever adında bir vatandaş yolda kalan cip sürücüsüne yardım etti. Vatansever cipi iterek kurtulmasını sağladı. Yardımsever vatandaş şu açıklamalarda bulundu:

"Yolumuza bakım yapılmadığı için ve tuzlama çalışmaları yapılmadığı için arabaları itmek zorunda kalıyoruz. Geçen seferki kar yağışında da benzer şeyler yaşandı. Sürekli mağdur oluyoruz. Çalışma bekliyoruz."

Yorumlar (0)