İstanbul’da kuyumcu kuryelerini gasp eden kişilere nefes kesen operasyon

İstanbul Fatih’te kuyumcudan 9 kilo altın çalan zanlılar, Küçükçekmece’ye giderek buradaki adreslerinde altını eritmeye başladı.

GÜNDEM 01.06.2022, 09:49 01.06.2022, 17:27
İstanbul’da kuyumcu kuryelerini gasp eden kişilere nefes kesen operasyon

Polisin zanlılarının aracını tespit etmesi sonrasında şüphelilerden birisi gelen polislere silahla ateş açarak karşılık verdi. Özel harekat polisleri, ateş ederek kaçan zanlıyı etkisiz hale getirirken, 3 şüpheliyi de gözaltına alındı. Zanlıların ateş açtığı ve gözaltına alındığı anlar ise cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi.

Ne olmuştu?

Dün Fatih’te saat 10.20 sularında kuyumcuya ait bir araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde giderken iki kişi tarafından silahlı gaspa uğradı. Zanlılar araçta bulunan iki bavul içerisindeki 9 kilo altını yağmalayarak otomobille olay yerinden kaçtı.

Yaşanan olayın üzerinde delil çalışması ve güvenlik kamerası incelemesi yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, konu ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Gerçekleştirilen araştırmada kaçan otomobilin plaka numarası ve zanlıların kimlik bilgileri kısa bir süre içerisinde tespit edildi.

Gasp ettikleri altını eritirken yakalandılar

İncelemelerin devamında zanlılara ait aracın Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bir işyerinin önüne park edildiği belirlendi. Tespit edilen eve özel harekat polislerinin de destek vermesiyle beraber operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda, A.B.K (19), K.A (25), F.D (31), Celal G. (33) isimli zanlılar iş yeri içerisinde yakalandı. Zanlıların gasp ettikleri altını eritmeye çalıştıkları esnada yakalandıkları belirtildi.

Polise ateş açarak, kaçmaya çalıştı

Zanlılardan M.F.Y. (23) isimli kişi olay sırasında polise silahla ateş açarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Polisinde karşılık vermesiyle beraber şüpheli şahıs, yaralı halde yakalandı.

Altınlar ve altın eritme düzeneği ele geçirildi

Adrese yapılan operasyon sonrası incelemelerde olayda kullanılan 1 adet altın eritme düzeneği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar eritilmiş altın ve gasp edilen 8 kilo 734 gram altın olmak üzere, çalınan altınların hepsi ele geçirildi. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirlendi.

Görgü tanığı yaşananları anlattı

Yaşananları anlatan görgü tanığı Alican Akut, “Biz o sırada fırındaydık. Bir anda silah sesleri duymaya başladık. Bulunduğumuz fırının hemen yanında adamlar kaçıyordu. Polis ekipleri de peşlerinden gidiyordu. Önce onlar polise silah sıktı, daha sonra kovalamaca sırasında şüpheli aşağı atlarken polis onu vurdu. Vurduktan sonra diğer polisler buraya da baskın gerçekleştirdi. Aslında spotçu iyi bir insandır, yani bir şeyi yoktu diye düşünüyorum, ona da kelepçeyle taktılar. Onların haricinde iki üç kişi de olay yerinden kaçtı” dedi.

Yorumlar (0)