İstanbul’da kripto şoku: Yüzlerce lira para buhar oldu

İstanbul’da yaşayan iki genç kripto para uygulamasından devamlı olarak işlem yapıyordu. Uygulamayı tekrar açtıklarında şaşırtıcı bir olayla karşı karşıya kalan gençler, hesaplarının bloke olduğunu gördü. Konuyla alakalı olarak birçok kişinin aynı mağduriyeti yaşadığı iddia edilirken, kullanıcılar “Hakkınızda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılmıştır” uyarısı aldı.

GÜNDEM 22.05.2022, 13:59 22.05.2022, 14:01
İstanbul’da kripto şoku: Yüzlerce lira para buhar oldu

İddialara göre, İstanbul’da iki genç bir kripto para uygulamasından devamlı olarak al-sat işlemi yapıyordu. Aynı işlemi tekrar yapmak istediklerinde ise “İşlem yapılmak için uygun değildir” ve “Hesaplar bloke edilerek devre dışı duruma geldi” uyarısıyla karşılaştılar.

Uygulamada çıkan uyarı yanılttı

Sisteme giriş yapmaları engellenen gençlerin hesaplarında bulunan 200 bin lira da ortadan kayboldu. Kimlik bilgileriyle uygulamaya giriş sağlamaya çalıştıkları esnada ‘Hakkınızda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda yapılmıştır’ uyarısı alan gençler büyük şok yaşadı. Yaşanan durum daha sonra yargıya taşındı. Gençler haklarında herhangi bir suç duyurusunun bulunmadığı öğrendikten hemen sonra şirket yetkilileriyle iletişime geçti. Yapılan görüşmelerden bir sonuca varamadıklarını söyleyen iki genç, 1 senedir paralarına da ulaşamıyor.

Korkutarak paralara el konuldu

Yaşanan olayla ilgili suç duyurusu oluşturduklarını söyleyen Eren Yıldırım, “Herhangi bir mahkeme kararı olmadan hesabı kapattılar. İçeride tam tamına 150 bin lira param kaldı. 1 senedir bu parayı alabilmek adına uğraşıyorum. Ne yazık ki hiçbir gelişme olmuyor. Sadece ben değil, binlerce mağdur kişi var. Herkesin parasına el koydular. Bizim kötü amaçlı işlem yaptığımızı söylüyorlar. Biz sadece al-sat yaptık. Başka hiçbir şey yapmadık. Özellikle gençleri hedef alıyorlar. Paralarımıza el koyup suç duyurusu, savcılık diyerek bizi korkutmaya uğraşıyorlar. Konuyla ilgili avukatımızla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Şu an için takip ediyoruz. İşlemler hala sürüyor” şeklinde ifade etti.

“Gün geçtikçe mağdur sayısı artıyor” iddiası

Aynı konudan dolayı mağduriyet yaşadığını öne süren Yusuf Balcı ise, “Uygulama içerisinde benimde 50 bin TL zararım var. 1 sene oldu hala paramı alamadım. Şirketle görüştüğümüzde diğerlerine de dedikleri şekilde ‘kötü amaçlı işlem gerçekleştirildi’ diyorlar. Telefon üzerinden uygulamaya girmek istediğimde ise hesabın bloke edilerek, hakkımda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapıldığına dair bir uyarı görüyorum. Avukatımıza bu durumu hemen ilettik. ‘Hakkımda herhangi bir suç duyurusu var mı?’ bak dedim. O da kontrol etti. Fakat hiçbir şikâyet yokmuş. Bu şekilde şeyler yazarak insanları korkutmaya uğraşıyorlar. Sosyal medya üzerinden bulabildiğimiz kadarıyla diyebilirim ki binlerce mağdur var. Gün geçtikçe de bunlara yenileri katılıyor” dedi.

Yorumlar (0)