İstanbul’da kaçan hırsızı tekmeyle durdurdu! O anlar kamerada

İstanbul Şişli’deki bir dükkândan telefon ve gözlük çalan hırsız, bölgeden kaçmak üzereyken otopark görevlisinin tekmesiyle yere düşerek yakalandı. O anlar, cadde üzerindeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. 

GÜNDEM 20.07.2022, 14:32 21.07.2022, 09:06
İstanbul’da kaçan hırsızı tekmeyle durdurdu! O anlar kamerada

Edinilen bilgiye göre Osmanbey Mahallesi üzerinde bir dükkâna gizlice giren hırsız, masa üzerindeki gözlük ve telefonu çalarak kaçtı. Dükkânın dışında olan ve hırsızın kaçtığını gören işletme sahibi, “Hırsız var, yakalayın” şeklinde bağırarak, motorla zanlıyı kovalamaya başladı. Bir süre kaçmayı başaran şahıs, bir otoparkın önünden geçerken hiç beklemediği bir durumla karşılaştı. 

Attığı tekme ile hırsızı yere serdi

İşletme sahibinin bağırışlarını duyan ve hırsızlık olayını fark eden bir otopark görevlisi, önünden geçmekte olan zanlıyı tekmeyle yere düşürerek etkisiz hale getirdi. Hırsızı tutan ve kaçmasına izin vermeyen otopark görevlisi, ilk başta zanlıyı durması için uyardığını ancak kendisini dinlemediğini ifade etti. Kısa süre içerisinde hırsızın yakalandığı noktaya gelen işletme sahibi, gözlüğünü ve telefonunu aldıktan sonra zanlıyı darp etmeye başladı. O anlar, cadde üzerindeki güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. 

“İlk başta kendisini durması için uyardım ama beni dinlemedi”

Yaşanan olaya ilişkin detayları paylaşan otopark görevlisi Fırat Beycan, “Ben buradaki otoparkta çalışıyorum. O sırada müşteri bekliyordum. Telefonla oyun oynayarak zaman geçiriyordum. O sırada bazı sesler duymaya başladım. İşletme sahibi şahıs, ‘Hırsız var, yakalayın’ şeklinde bağırıyordu. Öyle bağırınca ben de yol üzerine yöneldim. Bir kişinin koşarak kaçmakta olduğunu gördüm. İlk başta kendisini durması için uyardım ama beni dinlemedi. Durmayınca ben de tekme atarak durdurmak zorunda kaldım” şeklinde konuştu. 

“Yere düştükten sonra kendisini kaçmaması için tuttum”

Attığı tekme sonrası hırsızın yere düştüğünü dile getiren Beycan, “Yere düştükten sonra kendisini kaçmaması için tuttum. Kısa süre sonra da işletme sahibi geldi. Motora binerek hırsızı kovalıyordu. Hırsızı benim elimden aldı, sert şekilde darp etmeye başladı. Ben aslında bir teşekkür bekliyordum. Ancak o konuda da herhangi bir şey olmadı. Yine de biz insanlık görevimizi yaptık. Hırsızın yakalanmasına vesile olduğum için mutluyum” ifadelerini kullandı. 

“Çocuğu elimden aldı epey bir dövdü”

İşletme sahibi tarafından zanlının uzun süre dövüldüğünü vurgulayan Beycan, “Çocuk sanırım dükkândan telefon falan çalmış. Kaçarken işletme sahibi de motorla kovalıyordu zaten. Ben yakaladıktan sonra hemen yanımıza geldi. Çocuğu elimden aldı epey bir dövdü. Meğer hırsızı dövmek için kovalıyormuş. Hırsızın elinde bir poşet vardı. O poşetin içinde de çeşitli çalıntı eşyalar falan gördük. Onların da hepsini elinden aldık. Sahibi çıkmayınca da çöpe attık” dedi.  

“Bir kez daha buna benzer bir durumla karşılaşmıştım”

Geçmiş dönemde de böyle bir olay yaşadığını dile getiren Beycan, “Bir kez daha buna benzer bir durumla karşılaşmıştım. Çok benzer bir olaydı. Bir kişi yine telefon çalmış. Kaçarken onu da yakalayıp telefonu kurtarmıştım. Ancak o olayda böyle darp gibi bir durum yaşanmadı. Bu seferkinde şiddet biraz fazla oldu” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)