İstanbul’da elektronik eşya hırsızlığı! 3 dakikada milyonluk vurgun yaptılar

Bir teknoloji mağazasına hırsızlık için giren zanlılar levye ile mağazadaki vitrin camlarını parçaladıktan sonra içeride bulunan değerli eşyaları çaldılar. 3 dakika içerisinde 3 milyon TL’lik elektronik eşya hırsızlığı güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

GÜNDEM 22.06.2022, 17:00 24.06.2022, 09:13
İstanbul’da elektronik eşya hırsızlığı! 3 dakikada milyonluk vurgun yaptılar

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bulunan bir teknoloji mağazasına 21 Haziran tarihinde gece saatlerinde gelen başlarında şapka ve yüzlerinde maske olan hırsızlar, levye ile mağazanın vitrin camlarını parçaladı.

Hırsızlar, raflarda ve vitrinlerde bulunan ekran kartı, işlemci, laptop gibi elektronik eşyaları çaldı.

3 milyon tutarında elektronik eşya çalındı

Teknoloji mağazasına alt üst eden hırsızlar, 3 dakika içerisinde toplamda 3 milyon TL’lik elektronik malzeme çaldıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.

Diğer bir taraftan olay yerinde yapılan incelemelerde polisler, kan izleri tespit etti. Ekipler tarafından yapılan açıklamada, levyeyle camların kırıldığı sırada hırsızlardan birine cam parçası isabet etmiş olabileceği belirtildi.

“En pahalı ürünlere yönelmişler”

Yaşanan olayı anlatan mağaza müdürü Necati Özdağ, “İçeri giren hırsızlar kesinlikle ürünleri daha öncesinde biliyordu, yani daha önce buraya keşfe gelmişler. Hızlı bir şekilde en pahalı ürünlere yönelmişler. Laptoplara ve ekran kartlarına yönelip 3 milyonluk eşyayı götürdüler. Bu bahsettiğim olay 3 dakika içerisinde olup bitiyor. Görüntüleri izlediğimizde şoka uğradık. Sabah mağazaya geldiğimizde her yer alt üst haldeydi. Camları parçalamışlar. Laptopları alalım derken, kabloların hepsine zarar vermişler. Yeniden çalışmaya başladık. Burada güvenlik tedbirleri alınmıştı ancak hırsızlar alarmı duyuyor buna rağmen kaçmıyorlar. Kepengi kırıp, içeri girip boşaltıp geri çıkıyorlar” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)