İstanbul’da düzensiz göçmenlere soluk aldırılmıyor: 199 göçmen yakalandı

Doğu Afrika, Güney ve Orta Asya’dan yasadışı yollarla gelip, Türkiye’ye gelen ve İstanbul’a kadar ulaştığı ifade edilen 199 göçmenin yakalandığı bildirildi. Polis ekipleri tarafından toplanan göçmenlerin, sınır dışı edilmek amacıyla şehrin belli bölgelerinde yer alan göçmen gözaltı kamplarına alındığı aktarıldı.

GÜNDEM 23.05.2022, 10:41 24.05.2022, 09:59
İstanbul’da düzensiz göçmenlere soluk aldırılmıyor: 199 göçmen yakalandı

İddiaya göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ekonomik kriz, şiddet ve baskıdan dolayı ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye kadar gelen düzensiz göçmenlere ilişkin yürütülen çalışmalarda, Doğu Afrika, Güney ve Orta Asya ülkelerinden gelen bir grup kaçak göçmenleri tespit etti. 

Yakalanan göçmen kamplara alındı

Şehrin dış ilçelerinden Arnavutköy‘e bağlı Haraççı Mahallesinde yer alan meydanlarda, bahçe ve parklar ile inşaat halindeki binalarda yapılan geniş çaplı denetim ve asayiş uygulamalarında ülkeye yasadışı yollarla giriş yapan 113’ü Bangladeş, 8’i Eritre, 45’i Pakistan ve çeşitli uyruklara ait toplam 199 düzensiz göçmenin yakalandığı açıklandı. 

Operasyon sonucunda yakalanan düzensiz göçmenlerin, sınır dışı edilmek amacıyla şehrin belli bölgelerinde yer alan İl Göç İdaresindeki göçmen gözaltı kamplarına götürüldüğü bildirildi.

Yorumlar (0)