İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı! Vatandaşlar zor anlar yaşadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son günlerde yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen kar yağışı yağmaya başladı. Özellikle ilin batı kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı vatandaşa zor anlar yaşattı. Tır ve kamyonların şehre girişi yasaklanırken İstanbul Boğazı ise kötü hava koşulları nedeniyle trafiğe kapatıldı.

GÜNDEM 10.03.2022, 09:56
İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı! Vatandaşlar zor anlar yaşadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son birkaç gündür İstanbul ve çevresinde yer alan iller için yoğun kar yağışı uyarıları yapıyordu. Çoğu iş yeri ve okul tatile girerken İstanbul’da beklenen kar yağışı gece saatlerinde başladı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisi göstermeye devam ediyor. Karla kaplanan yollar vatandaşlara zor anlar yaşatmaya başladı. E – 5 Güzelyurt bölgesinde bulunan Metrobüs geçidi karla kaplandı.

Silivri’de etkili olmaya başladı

İstanbul’da beklenen kar yağışı gece saatlerinde etkili olmaya başladı. Silivri’de yağan yoğun kar yağışı kısa süre içerisinde her yeri beyaza bürüdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgası nedeniyle hafta ortasına kadar sağanak yağışlar şeklinde görülecek yağışların Perşembe gününden itibaren İstanbul’un genelinde karla karışık yağmur ve karla devam edeceği ve yağışların hafta başına kadar devam edeceği açıklanmıştı.

İnsanların hazırlıklı olduğu görüldü

İstanbul’daki kar yağışı sebebiyle Şişli’de de vatandaşlar zor anlar yaşadılar. Bölgede üst geçitler ve yollar karla kaplanmaya başladı. Karla kaplı yolda sürücüler zor anlar yaşadılar. Sabah işlerine gitmek isteyen vatandaşların da uyarılara karşılık olarak hazırlıklı çıktıkları görüldü. Zeytinburnu bölgesinde de kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Aniden bastıran kar kameralara da yansıdı. Trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Cevizlibağ bölgesinde de vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar kar yağışı nedeniyle toplu ulaşımı tercih ediyor.

Esenyurt’ta eşsiz görüntüler

Sabah saatlerinde etkili olan ve etkisini artıran kar yağışı İstanbul’un Esenyurt bölgesinde de kameralara yansıdı. Dronlarla kaydedilen görüntülerde bölgenin beyaza büründüğü görüldü. Kısa sürede etkisi artıran kar bölgenin birçok yerini beyaza bürüdü. Havadan dronlarla çekilen görüntülerde binaların ve yol kenarlarının üstünün karla kapalı olduğu, yolların ise açık olduğu görüldü. Karla kaplı bölgede oldukça güzel fotoğraf kareleri de ortaya çıktı.

İstanbul Boğazı trafiğe kapatıldı

Öte yandan olumsuz hava koşullar ve kar vatandaşların zorlu anlar yaşamasına ve yeni kararların alınmasına da neden oldu. İstanbul Boğazı’ndaki trafik olumsuz hava koşulları nedeniyle 07:20 itibariyle çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı. Boğazdaki görüş mesafesi yarım milin bile altına düştü.

Tır ve kamyonların girişine izin verilmiyor

Etkili kar yağışı nedeniyle kamyon ve tırların da İstanbul’a girişlerine izin verilmiyor. İstanbul girişlerinde bulunan tır ve kamyonlar polis ekipleri tarafından bekleme alanlarına yönlendiriliyorlar. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda ikinci bir duyuruya kadar İstanbul’a tır ve kamyonların girişine izin verilmeyeceğini açıkladı. Sabahın erken saatlerinden beri çalışan polis ekipleri kamyon ve tırların geçiş yapmasına izin vermedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu

Vali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımda bulunmuştu:

Meteorolojiden elde edilen son dakika bilgilerine göre beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle yeni bir karar alınana kadar Anadolu ve Trakya bölgelerinden İstanbul yönüne doğru seyahat eden kamyon ve tırların İstanbul’a girişine 10 Mart 2022 saat 04:00’ten itibaren izin verilmeyecektir.

“Girişlerin yasak olduğunu biliyorduk”

İstanbul’a girişi engellenen bir tır şoförü olan Ramazan Kalaycıoğlu şu ifadelerde bulundu:

Polis ekipleri bize yolların tehlikeli olduğunu söyledi. Biz de araçlarımızı çektik. Şimdi yatıp yolların durumuna göre hareket edeceğiz. Ekiplerin yolları açması durumunda devam edeceğiz. Yolları açamazlarsa gitmeye çalışacağız çünkü Avrupa’dan geliyoruz ve 20 gündür dışarıdayız. İstanbul’a girişlerin yasaklanacağını biliyorduk. Geç kaldık, yetişemedik.

Yorumlar (0)