İstanbul’da 3 hastane için daha tahliye kararı

İstanbul'da olası deprem tehlikesi sebebiyle tahliye kararı alınan hastanelerin miktarı yükseliyor. Hepsi ya da belirli bir kısmı taşınacak hastane miktarı 6'ya yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, liste içerisine yeni katılan hastaneleri paylaştı.

GÜNDEM 23.03.2023, 17:45
İstanbul’da 3 hastane için daha tahliye kararı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin sonrasında İstanbul'da bulunan hastane binalarının incelenmesi devam ediyor. Tahliye işlemleri yapılacak hastaneler listesine farklı yapılarda katıldı.

Bakan Koca açıkladı

İstanbul’da bulunan bazı hastanelerin tahliye edileceğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadelerde bulundu: "Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin B ve C bloklarında mevcut durumda sürdürülmekte olan hizmetler, aynı kampüs içerisinde yer alan Sultanbeyli Devlet Hastanesi ile Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Prof. Dr. Asaf Ataseven ek binasında devam ettirilecektir." dedi.

İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi için gerekenlerin giderilmesi adına Gümüşsuyu ek binasında ek kapasite sağlanacağı paylaşıldı.

6 ya yükseldi

Kağıthane Devlet Hastanesi ile İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri tahliyesi ilk duyurulan sağlık kuruluşlarıydı.

Listeye eklenen yeni yapılarla birlikte, İstanbul'da tahliye kararı alınan kurum miktarı 6'ya yükseldi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yer alan B ve C bloğu için de tahliye kararı alındı. Bu binada yer alan klinikler İstanbul Fizik Tedavi Hastanesine ve Bahçelievler Devlet Hastanesine sevk edilecek.

Öte yandan Kağıthane Devlet Hastanesinin Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi içerisine taşınma faaliyetleri tamamlandı.

Yorumlar (0)