İstanbul Valisi dayanamadı! "Allah rızası için evden çıkmayın"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişiler için uyarıda bulunarak, "Allah rızası için evden çıkmayın." dedi. 

GÜNDEM 03.09.2020, 14:51 03.09.2020, 14:59
İstanbul Valisi dayanamadı! "Allah rızası için evden çıkmayın"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Mart ayından beri dünyanın yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ettiğini belirterek, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde önemli bir başarıya imza attığını kaydetti. 

Vali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde Türkiye genelinde nişan ve düğün gibi toplu etkinliklere yasak getirildiğini hatırlatarak, sonbahar aylarında daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

"Yüzde 90 oranında azalıyor"

Yerlikaya, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet edilmesinin önemine dikkat çekerek, bunlara uyulması halinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) solunum ile bulaşma tehlikesinin yüzde 90 oranında azaldığını söyledi. 

"Hastalara her türlü destek veriliyor"

Filyasyon ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini aktaran Yerlikaya, evden çıkamayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarına sosyal destek grupları tarafından yardım edildiğini, ekmek, su ve gazete gibi ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti. 

Yerlikaya, maddi durumu iyi olmayan hastalara da destek verildiğini belirtti.

Evde olan hastalara seslendi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarına seslenen Yerlikaya, "Allah rızası için evden dışarı adım atmayın" dedi.

Yerlikaya, idari işlem uygulamaktan artık utandıklarını kaydederek, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı halde dışarı çıkan kişilere sert tepki gösterdi.

"Kul hakkına girmeyin"

Kendi sağlıklarını önemsemeyen kişilerin en azından diğer insanları düşünmeleri gerektiğini aktaran Yerlikaya, bunu "kul hakkına girmek" olarak nitelendirdi.

Yerlikaya, izolasyon kurallarını ihlâl eden kişiler hakkında idari işlem uygulandığını ve savcılığa suç duyurusu yapıldığını ekledi. 

Yorumlar (0)