İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan kaza açıklaması

Sabiha Gökçen'deki uçak kazasının ardından İstanbul Valisi Yerlikaya açıklama yaptı. Yerlikaya 120 vatandaşın civardaki hastanelere sevk edildiğini ifade ederken, pilotların durumunun ise iyi olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 05.02.2020, 21:08 05.02.2020, 21:52
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan kaza açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının pistten çıkarak kaza yapmasının ardından kurtarma çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Yerlikaya 120 yaralının civardaki hastanelere taşındığını ve yaralıları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

İşte Ali Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları; 

120 yaralı civardaki hastanelere taşındı

Bu akşam üzeri saat 18.30 civarında İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus yolcu uçağı pistten çıktıktan sonra 50-60 metre sürükleniyor ve burada 30-40 metre yükseklikten buraya düşüyor. Civardaki hastanelerimize 120 yaralı taşıdık. İçeride şuanda arkadaşlarımız yaralıları kurtarma çalışmaları yapıyor.

İçeride kaç yaralı olduğu tam olarak bilinmiyor

Biz birazdan havaalanındaki kriz merkezimize geçeceğiz. Şu anda içeride kaç yaralı var bilmiyoruz. Üzüntümüz büyük. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Buradan son yaralı vatandaşımızı oradan kurtarmak istiyoruz. Gerçekten daha büyük bir kaza olmasından bu şekilde kurtulduğu için mutluyuz.

Yaralı pilotların durumu iyi

Hastaneden az önce aldığımız bilgiye göre 1-2 arkadaşımızın haricinde yaralılarımız hafif yaralı. Pilotların durumu iyi. 

Yorumlar (0)