İstanbul Valiliği, TÜGVA saldırısı hakkında ayrıntıları açıkladı

TÜGVA’nın İstanbul’daki Gaziosmanpaşa temsilci binasına sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Olayda yaralı ya da ölü bulunmuyor. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre patlamaya sebep olan bomba el yapımı ve zaman ayarlıydı.

GÜNDEM 21.04.2022, 11:50 21.04.2022, 11:52
İstanbul Valiliği, TÜGVA saldırısı hakkında ayrıntıları açıkladı

İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtindeki Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) şubesine bu sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Saat 05.30 sularında düzenlenen saldırıda o saatte çevrede ve binada kimsenin olmaması sebebiyle ölen ya da yaralanan olmadı. Ancak binada maddi hasar meydana geldi. 



Patlamada el yapımı bomba kullanıldı

Olay yerine intikal eden bomba imha uzmanları ile polis ekiplerinin gerçekleştirdiği incelemelerde, patlamaya sebep olan bombanın el yapımı olduğu belirtildi. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, sabahın erken saatlerinde bir kadının bina önüne gelerek paket bıraktığı tespit edildi. Ekipler, kimliğini tespit ettikleri kadının yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıda kullanılan bomba, el yapımı ve zaman ayarlıydı.

Yorumlar (0)