İstanbul Valiliği: "Sel mağdurlarına yardımlar başladı"

İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta yaşanan sel baskınları nedeniyle iş yerleri ve evleri zarar görenlere nakdi yardımların başladığını açıkladı. 

GÜNDEM 11.07.2022, 09:11 12.07.2022, 08:53
İstanbul Valiliği: "Sel mağdurlarına yardımlar başladı"

Dün gece yarısından itibaren İstanbul'da kuvvetli yağan sağanakla birlikte Haramidere taşmış, Esenyurt'taki iş yerleri ve evleri, sel felaketi nedeniyle ciddi hasar görmüştü.

"18 mahallede 15 iş yeri, 134 konut, 1 dernek binası, 1 cami zarar ve 3 fabrika zarar gördü"

Yaşanan sel felaketinden sonra bilançoyu açıklayan İstanbul Valiliği, "Gece saatlerinde bayramın 1’inci günü başlayan kuvvetli yağışın ardından Haramidere’nin taşması sebebiyle Esenyurt ilçemizdeki bazı iş yerleri ve evlerini su basmıştır. Mahallinde gerçekleştirilen Hasar-Zarar Tespit Komisyonu incelemelerinde; başta Pınar ve Yeşilkent mahalleleri olmak üzere 18 mahallede 15 işyeri, 134 konut, 3 fabrika, 1 cami ve 1 dernek binasının su baskınından zarar gördüğü belirlenmiştir. Gün içerisindeki çalışmalar sonucunda ev ve iş yerlerindeki suyu ve birikinti temizliği sona ermiştir." sözlerini kullandı.

"Zarar gören iş yerleri için 10 bin, konutlar için 5 bin TL yardım ödemesine başlandı"

Mağdurlara yönelik yardım ödemelerinin başladığı duyurulan açıklamada ,"Yapılan araştırmalardan sonra; Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve AFAD Başkanlığı tarafından taşkından zarar gören iş yerleri için 10 bin, konutlar için 5 bin TL yardım ödemesine başlanmıştır. 60 konut ve 4 iş yerine şu an için ödemeler yapılmış olup, yardım ödemeleri sürmektedir. Zarar gören konutlarda barınanlardan barınma ihtiyacı olan 91 kişi, KYK Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdunda ağırlanmıştır. AFAD Başkanlığı koordinasyonundaki çalışmalar ilgili sivil toplum kuruluşları, kurumlar, mahalle muhtarlıkları iş birliğiyle devam etmektedir. Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde taşkınla ilgili faaliyetlerde;  Arama ve Kurtarma Çalışma Grubunda; Sakarya, Bursa ve İstanbul AFAD İl Müdürlüğü personeli ile 26 PAK personeli ve 5 JAK Dalgıç olmak üzere 71 personel ve 18 araç, Sağlık Çalışma Grubunda;  İl Sağlık Müdürlüğünden 3 ambulans ve 12 personel, Beslenme Çalışma Grubunda; 6 araç ve 12 personel, 1 araç ve 14 İHH personeli, 3 araç ve 22 Kızılay personeli olmak üzere 48 çalışan, 10 araç, Enerji Çalışma Grubunda; BEDAŞ’tan 4 araç ve 11 personel, Ulaşım ve Altyapı Çalışma Grubunda; 116 araç ve 348 personel, Esenyurt Belediyesinden 60 araç ve 296 personel, Karayolları Bölge Müdürlüğünden 6 araç ve 12 personel ile birlikte toplam 182 araç ve 656 personel, Hasar-Zarar Tespit Çalışma Grubunda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden 13, Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfından 19, Defterdarlıktan 10, toplam 32 personel ile birlikte 217 araç ve 835 personel görev almaktadır. Bölgedeki hava muhalefetine karşı tüm vatandaşların tedbirli olmaları ve uyarıları dikkatle izlemeleri gerekmektedir" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)