İstanbul Valiliği: Kamu personelleri yarın da izinli

İstanbul’da etkisi devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşım ve sağlık hizmetleri dışında çalışan işçi, memur ve diğer personeller 26 Ocak Çarşamba günü idari izinli sayılacak. Hamile, malul ve engelliler ise 26-27-28 Ocak tarihlerinde idari izinli sayılacak. Şehir genelindeki üniversiteler ise 31 Ocak Pazartesi gününe kadar eğitimlerine ara verdi. Dileyen bölümler kendi derslerini online olarak yapabilecek.

GÜNDEM 25.01.2022, 14:26 26.01.2022, 09:43
İstanbul Valiliği: Kamu personelleri yarın da izinli

Karın etkisi altından kalkamayan mega kent İstanbul’da valilik, mağduriyetlerin giderilmesi ve yenilerinin oluşmaması için yeni kararlar aldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun bugün toplantı yaptığını ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen veriler ışığında kararların alındığını aktaran yetkililer, şu ifadelere yer verdi: “İşçi, memur ve diğer personellerin 26 Ocak Çarşamba günü idari izinli sayılmasına; hamile, malul ve engelli çalışanların ise 26-27-28 Ocak günlerinde idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.” 



Şehirlerarası otobüslerin çıkışları ertelendi 

Harem, Esenler ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin yola çıkış yasağı 26 Ocak Çarşamba günü 09.00’a kadar uzatıldı. Anadolu ve Trakya’dan İstanbul’a seyahat ise kısıtlandı. 



Eğitime ara verildi 

Rehabilitasyon ve özel eğitim merkezlerinin eğitimlerine 26-27-28 Ocak tarihleri için ara verildi. İstanbul’da bulunan üniversitelerin rektörleri ile yapılan toplantının sonucuna göre ise şehir genelindeki yükseköğretim kurumları 31 Ocak Pazartesi gününe kadar tatil edildi. Üniversiteler istedikleri takdirde belirtilen tarihe kadar olan eğitimlerini online olarak gerçekleştirebilecek. 

Yorumlar (0)