İstanbul'un en az seçmenli mahallesi: YSK’ya kayıtlı 13 seçmen oyunu kullandı

İstanbul'un en az nüfusa sahip Tahtakale Mahallesi'nde seçmenler sandığa gitti. Yüksek Seçim Kurulu’na kayıtlı 13 seçmen, Mimar Sinan İlkokulu'nda 2233 nolu sandıkta oyunu kullandı.

GÜNDEM 14.05.2023, 15:02 14.05.2023, 22:01 Şeyda Gül
İstanbul'un en az seçmenli mahallesi: YSK’ya kayıtlı 13 seçmen oyunu kullandı

İstanbul Eminönü'ndeki Tahtakale Mahallesi, en az seçmene sahip olması nedeniyle dikkat çekiyor.  Yüksek Seçim Kurulu’na kayıtlı 13 seçmenin bulunduğu Tahtakale Mahallesi'nde seçmenler, sabah erken saatlerde Mimar Sinan İlkokulu’na gitti. Okulda kurulan 2233 numaralı sandık  listesinde adı yer alan 13 seçmen burada oy kullanırken, aynı sandıkta görevlilerin de oy kullanması ile seçmen sayısı 21'e ulaştı.

Seçmen listesi tek sayfa

Seçmen listesinin tek sayfadan oluştuğu 2233 numaralı sandıkta bir başkan, iki memur üye ile 5 Partili üyenin yanı sıra 3'te parti müşahidi görevlendirildi.

Köyden daha az seçmeni var

Sakin bir sandıkta görev aldığını belirten müşahitlerden Kadir Burak Kale yaptığı açıklamada “Birçok küçük köyden daha az seçmeni varmış, Buraya görevlendirildik öyle denk geldi” dedi.

Şaşırdıklarını ifade eden Kale, Seçmen listelerinin Genelde sayfa sayfa olduğunu ve burada tek sayfa ile karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi. Müdürün de espri yaptığını belirten Kale, “Buradakiler Kadir Gecesi doğmuş, işiniz çabuk bitecek.' dedi. Son seçmenler de gelecek, sonra mesai bitimini bekleyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

17.15 gibi sayım biter

Çok sakin ve keyifli bir sandık olduğunu belirten müşahidi Müge Onan ise herkesin birbirine saygılı olduğu bir sandıkta görev aldığını söyledi. Şu saat itibariyle neredeyse tüm Oyların tamamlandığını dile getiren Onan, “17.15 gibi sayım biter ama daha hızlı da bitebilir” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)