İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine itiraz edilmişti… Danıştay’dan karar çıktı

Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine yönelik itirazları değerlendiren Danıştay, hükmünü açıkladı. 

GÜNDEM 19.07.2022, 16:26 19.07.2022, 16:44
İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine itiraz edilmişti… Danıştay’dan karar çıktı

Dosyayı inceleyen Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararına yönelik itirazları ve iptal taleplerini reddetti. İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması ile ilgili çok sayıda itirazı değerlendiren Danıştay, 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararını ve yapılan itirazları inceleyerek, iptal isteminin reddine karar verdi. Heyet tarafından yapılan açıklamada, kararın oy çokluğu ile alındığı duyuruldu. 

Kararın iptaline yönelik çok sayıda dava açılmıştı

Halk arasında İstanbul Sözleşmesi olarak da bilinen “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”, 20 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlükten kaldırılmıştı. Sözleşmenin feshedilmesi sonrası kararın iptali talebi ile Danıştay’a çok sayıda dava açılmıştı. Yürütmenin durdurulması talebini reddeden Danıştay, iptal istemlerini de duruşmalı davalar eşliğinde ele alıyordu.

Yorumlar (0)