İstanbul Sözleşmesi feshedildi, Ankara Mutabakatı yolda...

Türkiye’nin 10 yıl önce imzaladığı fakat geçtiğimiz günlerde yürürlükten kaldırdığı İstanbul Sözleşmesi yerine Ankara Mutabakatı geliyor. 

GÜNDEM 23.03.2021, 09:18 23.03.2021, 13:49
İstanbul Sözleşmesi feshedildi, Ankara Mutabakatı yolda...

Türkiye’nin önderliğinde hazırlanan ve 10 yıl kadar önce imzalanan İstanbul Sözleşmesi, geçtiğimiz günlerde yürürlükten kaldırılmıştı. Kaldırılmanın sebebi olarak AK Partili siyasiler “sözleşme içeriğindeki maddelerin kötüye kullanılması” ve “Türk aile yapısının bozulması” yönünde açıklamalar yapmışlardı.

Kadının mevcut yasalarla da şiddetten korunabileceğini savunan siyasiler, İstanbul Sözleşmesi’nden doğan boşluğa “Ankara Mutabakatı” isimli yeni bir düzenleme getirmeye hazırlanıyor.



Kurmaylar tarafından yeni bir belge hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde, AK Parti kurmayları çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Kulislerden gelen bilgiye göre Ankara Mutabakatı, Türk toplumundaki ailevi değerlerin öne çıkması üzerine kurulu olacak. Aile yapısı dışında toplumun değerlerinin de gözetileceği metinde, ülkedeki her kesimden vatandaşın görüşünün alınacağı ve ortak bir mutabakat oluşturulacağı belirtiliyor. 

Yorumlar (0)