İstanbul Sözleşmesi davası, Danıştay'da görüldü!

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine ilişkin davanın duruşması bugün Danıştay'da yapıldı. Danıştay Savcısı, sözleşmeden çekilme kararının iptal edilmesini istedi. Mahkeme, kararın sonra sonra açıklanacağını bildirdi.

GÜNDEM 07.06.2022, 17:07 08.06.2022, 10:42 Hakan Öksüz
İstanbul Sözleşmesi davası, Danıştay'da görüldü!

Kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet gibi konularda bazı hükümler içeren İstanbul Sözleşmesi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla iptal edilmişti. 2011 yılında İstanbul'da imzaya açılan sözleşmenin feshedilmesi, ülke genelinde geniş çaplı protestolara neden olmuştu.

Karar, ileri bir tarihte duyurulacak

Sözleşmenin feshine ilişkin davanın duruşması, bugün Danıştay'da yapıldı. Danıştay Savcısı Aytaç Kurt, sözleşmeden çekilme kararının iptal edilmesini istedi. Mahkeme heyeti, talebe ilişkin kararın daha sonra hükme bağlanacağını bildirdi.

Mahkemede duygu dolu anlar yaşandı

Bugün görülen dava duruşmasında ilginç anlar yaşandı. Avukat Müjde Tozbey Erden, öldürülen kadınların hikâyelerini anlattı. 

Hayatını kaybeden kadınların isimleri okunduğu sırada ayağa kalkan aile üyeleri "buradayım" dedi. Aile üyelerinin ellerinde, katledilen kadınların fotoğrafları yer aldı.

Yorumlar (0)