İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin İstanbul merkezli olmak üzere 4 ilde, Bylock kullandığı tespit edilen 18 şüphelinin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı. Örgütte sorumlu olarak faaliyet gösterdikleri belirlenen ve KHK ile ihraç edilmiş emniyet müdürü, komiser yardımcısının ve aktif görevdeki doktor ve polis memurunun da aralarında yer aldığı çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.  

GÜNDEM 24.01.2022, 10:13 24.01.2022, 16:48
İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İddiaya göre, FETÖ/PDY’ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirlenen şüphelilere ilişkin yeni bir çalışma başlattı. 

‘Çok sayıda şüpheli yakalandı’

Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, Bylock üzerinden yapılan konuşma içerikleri incelenen, örgütte sorumlu olarak faaliyet gösterdikleri belirlenen, KHK ile ihraç edilmiş emniyet müdürü, komiser yardımcısının ve aktif görevdeki doktor ve polis memurunun da aralarında yer aldığı 18 şüphelinin yakalanması amacıyla eş zamanlı olarak İstanbul merkezli 4 ilde operasyon gerçekleştirildi. 

Baskınlar sonucunda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı aktarılırken, operasyon gerçekleştirilen adreslerdeki aramalar sonucunda örgüt üyelerine ait olduğu belirtilen dijital materyaller ele geçirildi. Bu aramalar esnasında şüphelilere ait "F" serisi 1 dolar yakalandığı bildirildi. Yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. 

Yorumlar (0)