İstanbul merkezli 21 şehirde FETÖ operasyonu: 41 gözaltı

FETÖ'nün TSK yapılanmasına dair yürütülen soruşturma dahilinde hakkında gözaltı kararı bulunan 53 şüpheliden 41'i İstanbul merkezli 21 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.

GÜNDEM 14.09.2020, 21:21
İstanbul merkezli 21 şehirde FETÖ operasyonu: 41 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele ekipleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına dair yürütülen soruşturma dahilinde, örgüt içi haberleşme amacıyla, "örgüt yöneticisi" tarafından sabit hat veya ankesörlü telefonlardan arananların tespit edilmesine dair çalışmalar devam ediyor.

53 gözaltı kararı

Bu dahilde, alınan itirafçı beyanlarıyla beraber yapılan teknik analiz ve teşhisler sonucunda, içlerinde emekli, muvazzaf, istifa eden ve ihraç olan askerlerin de olduğu 53 şüpheli için gözaltı kararı çıktı.

21 ilde eş zamanlı operasyon

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin yakalanması için 21 ilde İstanbul merkezli eş zamanlı operasyon yapıldı

41 şüpheli kıskıvrak yakalandı

Süren operasyonlarda, 41 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9'unun muvazzaf asker olduğu, 12 şüphelinin ise aranmasına dair çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)