İstanbul için tarih verildi: "İlk Evim" projesinde kura çekimi başlıyor

İstanbul’da 50 bin sosyal konut adına kura çekimi başlıyor. “İlk Evim” projesi ile ilgili tarihi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verdi.

GÜNDEM 13.03.2023, 13:13
İstanbul için tarih verildi: "İlk Evim" projesinde kura çekimi başlıyor

Sosyal konut projesi kapsamında kura heyecanı sürüyor. "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi açıklandığı tarihten bu zamana gelene kadar birçok kişi tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Başvuruların tamamlanmasıyla beraber vatandaşların heyecanla takip ettiği kura çekimler Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle bir süreliğine ertelenmişti.

195 bin 255 hak sahibi belirlendi

Dar gelirli aileler adına faaliyete sokulan konut projesi kapsamında 250 bin konut için son olarak 7'nci kısma geçiş yapılmış ve İzmir'de de kura işlemi sağlanmıştı. Şu zamana kadar 89 gün içerisinde 74 kentin kurasını gerçekleştirildi. 195 bin 255 hak sahibi de tespit edilmiş oldu.

"İlk Evim’de İstanbul vakti"

Son olarak milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul için açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Murat Kurum şu ifadelerde bulundu: "İlk Evim’de İstanbul vakti geldi. 50 bin sosyal hanemiz adına 16 Mart günü kuraları çekmeye başlayacağız"

Yorumlar (0)