İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Rekora koşuyor

İstanbul Havalimanı, Kurban Bayramı tatilinden dolayı en yoğun günlerini yaşıyor. Açılmasından bu zamana kadar en fazla yolcu ve uçuş sayısına ulaşması beklenen İstanbul Havalimanı’nın rekor kırması bekleniyor.

GÜNDEM 08.07.2022, 16:37 12.07.2022, 08:57
İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Rekora koşuyor

Kurban Bayramı izninin 15 Temmuz ile bağlanmasının sonrasında tatilinin 9 gün olarak belirlenmesi, birçok kişiyi sevindirdi. Bayram ve yaz dönemi tatilcilerinin bir araya geldiği İstanbul Havalimanı’nda yoğunluk devam ediyor.

Bagaj ve bilet sıraları oluştu

Kurban Bayramı tatil merkezlerinde ve memleketlerinde geçirmeyi düşünenler erken vakitlerde İstanbul Havalimanı’na akın etti.

Güvenlik aramalarının sonrasında yabancı ve yerli yolcular, giriş gerçekleştirdikleri terminal içerisindeki havalimanı görevlileri tarafından sağlanan yönlendirmeler ile uçuş işlemlerini yaptırdı. Birçok kişinin bagaj ve bilet için de sıraya girdiği görüldü. Bunun yanı sıra yurt dışına gidecek olan kişiler, pasaport kontrolü için yönlendirildi.

Rekor kırılması bekleniyor

29 Ekim 2018 tarihinde açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nda bugün yolcu ve uçuş miktarında rekor kırılması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, dış ve iç hatlarda 230 bin yolcunun seyahat edeceği ve bin 422 uçuşun düzenleneceği belirtildi.

Ek personeller görevlendirildi

Diğer bir taraftan İstanbul Havalimanı, meydana gelebilecek olumsuzluklara yönelik tedbirler alırken, yolcu yoğunluğunun görülebileceği alanlara ek x-ray cihazları ve bagaj kontrol noktalarına takviye olarak çalışan yerleştirdi.

Yorumlar (0)