İstanbul Fatih’te silahlar konuştu: 7 yaralı

İstanbul’daki Fatih’te, 2 işletme arasında başlayan sözlü tartışma silahlı çatışmaya döndü. Olayda 1’i polis 7 kişi yaralanırken, 27 şüpheli de gözaltına alındı. 

GÜNDEM 23.05.2022, 15:58 24.05.2022, 10:00
İstanbul Fatih’te silahlar konuştu: 7 yaralı

Edinilen bilgiye göre, Çadırcılar Caddesi’nde yer alan 2 esnaf grubu arasında sözlü tartışma çıktı. Daha önceden de aralarında husumet olduğu öğrenilen esnafların sözlü tartışması kısa sürede büyüdü. Yaşanan gerginlik sebebiyle tedirgin olan bölgedeki vatandaşlar, polis ekiplerine ihbarda bulunarak yardım istedi. 

Polisler bölgeye geldikten sonra silah sesleri duyuldu

Bölgeye gelen ekipler iki grubu ayırmaya çalıştığı sırada silahlar ateşlendi. 2 grubun karşılıklı olarak birbirlerine silah sıktıkları görülürken, çatışma esnasında 1 polis memuru da yaralandı. Silah seslerinin yükselmesi ile bölgede büyük panik yaşandı. Vatandaşlar ara sokaklara kaçarak, kendilerini güvence altına almaya çalıştı. Yaşanan olayda 1 polis memuru da dâhil olmak üzere toplam 7 kişinin yaralandığı öğrenildi. 

27 şüpheli gözaltında 

Çatışma sırasında yaralanan 7 kişi, bölgeye sevk edilen ambulanslarla çevre hastanelere taşındı. Bölgede kontrolü sağlayan polis ekipleri, cadde genelinde güvenlik önlemleri alarak, bir süre alanı yaya geçişine kapattı. Olaya karıştığı iddia edilen toplam 27 şüpheli ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 

İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi

Fatih’teki silahlı çatışma ile ilgili İstanbul Valiliği’nden de bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, silahlı çatışmaya giren 2 esnaf grubunun geçmiş dönemden de husumetli oldukları belirtilerek, “Yaşanan silahlı çatışma sonucu 1 polis memuru, bölgede bulunan 1 vatandaş ve çatışmaya dahil olan toplam 5 kişi yaralanmıştır. Yaralılar, ambulans araçlarıyla bölge hastanelere taşınmıştır. Emniyet ekiplerimiz tarafından olaya müdahil olan toplam 27 şüpheli gözaltına alınmış, olayda kullanılan 2 adet tabanca ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)