İstanbul Emniyeti'nden 74 kişilik çeteye şafak operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince, 45 kişilik suç örgütü ve söz konusu örgüte kaçak silah temin ettiği tespit edilen 29 kişilik çeteye eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Fiziki ve teknik takiple tespit edilen adreslere şafak vakti baskın düzenlendi. Baskında, oğlunun arandığını duyan kadın, ‘Yine ne yaptı, hapse girse de kurtulsak’ sözleriyle yakındı.

GÜNDEM 26.05.2022, 09:49 27.05.2022, 08:59
İstanbul Emniyeti'nden 74 kişilik çeteye şafak operasyonu

Büyükçekmece Adliyesi Örgütlü Suçlar Bürosu ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, suç örgütü kurmak ve yönetmek, gasp, yağma, yaralama, zorla fuhuş ve uyuşturucu ticareti yaptırdığı belirlenen örgütlere ilişkin yapılan fiziki ve teknik takip neticesinde belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Operasyon İstanbul genelinde pek çok ilçede eş zamanlı olarak onlarca adrese gerçekleşti.

Eş zamanlı operasyonda çok sayıda gözaltı

Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde faaliyet gösterdiği belirtilen Aykut Z. ve Mehmet E. adlı şüphelilerin liderliğini yaptığı tespit edilen gruba şafak vakti operasyon düzenlendi. Silahlı eylemler gerçekleştiren ve örgütün korkutucu gücünü kullanan gruba ve bu gruba silah temin eden çeteye eş zamanlı operasyon yapıldı.

Şafak vakti, 45 kişiden oluşan suç örgütü ve onlara silah temin ettiği tespit edilen 29 kişilik çeteye baskın düzenlendi. Yapılan baskınlar sonucunda şüpheliler gözaltına alınarak emniyete getirildi.

Büyükçekmece Adliyesi Örgütlü Suçlar Bürosu ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince; suç örgütü kurmak ve yönetmek, gasp, yağma, yaralama, zorla fuhuş ve uyuşturucu ticareti yaptırdığı belirlenen örgütlere ilişkin yapılan fiziki ve teknik takip neticesinde belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Operasyon İstanbul’un pek çok ilçesinde eş zamanlı olarak onlarca adrese gerçekleşti.

Anne isyan etti: “Hapse girse de kurtulsak”

Hakkında yakalama kararı olduğu belirtilen bir kişinin evine polis ekiplerinin gitmesi sonrasında şüphelinin annesi, oğlu ile hiç görüşmediğini belirterek, “Hapse girse de kurtulsak. Onu Allah’a havale ettim.” sözleriyle oğluna sitem etti.

Evde olmadığı fark edilen şüphelinin yakalanması adına polis, telefonla babasına arattırarak nerede olduğunu sormasını istedi. Şüphelinin dükkanını tespit eden polisler, harekete geçti. Dükkana giren polis ekipleri, yakalama kararı olan şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne ve daha sonra ise emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)