İstanbul'daki depremde uğultu duyulmuştu... Açıklama geldi!

İstanbul'da dün akşam meydana gelen 3.8 büyüklüğünde deprem esnasında duyulan uğultu panik yarattı. Prof. Dr. Şerif Barış, deprem dalgalarının yayılırken ses yaptığını kaydederek, ''Her depremde olur bu. Özel bir durum değil. Gece her yer daha sessiz olduğu için daha kolay duyulur." dedi. 

GÜNDEM 14.04.2020, 13:37
İstanbul'daki depremde uğultu duyulmuştu... Açıklama geldi!

AFAD'dan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yapılan açıklamaya göre, saat 02.56'da Karadeniz'in Arnavutköy açıklarında 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 7,03 kilometre derinlikte olduğu açıklandı.

Deprem sırasında duyulan uğultu, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Uzmanlar, söz konusu depreme ilişkin açıklamada bulundu. 

"İstanbul’a herhangi bir tetikleyici etkisi yok"

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Karadeniz içindeki küçük faydalarda meydana gelen bir deprem. 5-6 sene önce de olmuştu. İstanbul’a herhangi bir tetikleyici etkisi yok. Zaten o bölgede çok büyük bir fay yok." ifadelerini kullandı. 

"Deprem dalgaları yayılırken ses yapar"

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Şerif Barış, "Bu depremin İstanbul’u veya Marmara’yı etkileyecek bir niteliği yok. Endişe etmesin kimse. Deprem dalgaları yayılırken ses yapar. Dalgalar yer kabuğunu oynatırken ses yapar. 'Uğultu' olarak duyulan ses budur. Büyük depremlerde daha şiddetli duyulur. Bu sesi hiç unutamayanlar da vardır. Her depremde olur bu. Özel bir durum değil. Gece her yer daha sessiz olduğu için daha kolay duyulur." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)