İstanbul'da taksimetre kuyruğu! Taksiciler isyan etti!

İstanbul'da ulaşıma yönelik yüzde 40 zam kararından sonra şoförler, taksimetrelerini güncellemek için servislerin yolunu tuttu. 

GÜNDEM 08.04.2022, 16:51 09.04.2022, 12:45
İstanbul'da taksimetre kuyruğu! Taksiciler isyan etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin son toplantısındaki yüzde 40 zam kararının ardından taksilerdeki açılış ücreti 9 TL 80 kuruşa, kısa mesafe ise 28 TL’ye yükselmişti.

Şoförler, taksimetre güncellemesi için kuyruğa girdi

Taksi sürücüleri, 9 Nisan Cumartesi günü uygulanmaya başlanacak olan karar öncesi taksimetrelerini güncelletmek amacıyla Ataşehir ve Bağcılar’daki servislere akın etti.

Sabahın erken saatlerinden sonra bekleyen taksi şoförleri, uzun kuyruklar oluşturdu.

“Zam kararına olumlu bakıyorum”

İşlemlerini yaptırdığını belirten Yavuz Korkmaz, "Ücretler konusunda yeni ayarlarını yaptırdık. Zam kararına olumlu bakıyorum. Yakıta para yetmiyordu." sözlerini kullandı.

Zam kararından memnun olmadığını belirten Kenan Can Erzincan adlı taksici, "Biz taksimetreye hiç zam yapılmasın istiyoruz. Mazota indirim olsun. Bu zamlar geri alınsın. Gerçekten memnun değilim. Vatandaş 28 lira kısa mesafe ödeyecek. Bu nasıl olacak. Acil durumda binilir." sözlerini kullandı.

“2022’deyiz ama hâlâ sıra bekliyoruz"

Taksimetre kuyruğunda bekleyen sürücü Hikmet Kurt "Saat 6'dan beri bekliyorum. Geçen zamda da aynı olayı yaşamıştık. 2022’deyiz, ortalıkta yapay zekalar geziyor, ama hala biz taksimetre kuyruğundayız. Telefona nasıl güncelleme yapılıyorsa taksimetreye de getirmeleri gerekiyor. Yüklü miktarda paralar bizden alınıyor fakat karşılığı verilmiyor. Taksiciler bu konuda mağdur. Umarım kısa süre içinde yetkililer çözüm bulur.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)