İstanbul'da seyahat kısıtlaması olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, artan vakalara karşın İstanbul'da bir seyahat kısıtlamasının gündemde olmadığını söyledi. Koca, Ankara örneğini vererek, tedbirlere uyularak virüsün üstesinden gelinebileceğine değindi.

GÜNDEM 28.10.2020, 22:12
İstanbul'da seyahat kısıtlaması olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, seyahat kısıtlaması düşünülmediğini söyleyerek, virüsün mevcut koşullarda İstanbul’un durumu için konuşmak gerekirse 16 milyon vatandaşın da kararlılık içerisinde olması durumunda üstesinden gelinebileceğini kaydetti.

Bakan Koca konuya ilişkin şu cümleleri kullandı:

“Eğer vatandaşlarımız kurallara uyarsa virüsün üstesinden geliriz”

“Bir seyahat kısıtlaması gündemimizde yok. Özellikle alınması gereken uyulması gerekli olan tedbirlere vatandaşlarımızla beraber, 83 milyon birlikte olarak, İstanbul’da ise 16 milyon vatandaşımız bir olursa bu virüsün üstesinden geliriz.”

“Ankara’da kısıtlamalar olmaksızın vakalar geriledi”

“Gaziantep, Ankara ve Batman’da vakalar yükselmişti. Sonuçları aldık. Ankara 5 hafta öncesinde İstanbul’un iki katı vakaya sahipti. Bu tedbirlerle beraber vakalar Ankara’da vakalar geriledi. Sokağa çıkma yasağı olmadan bu sonuçları elde ettik. 16,5 milyon vatandaşımız İstanbul’da, Türkiye’de ise 83 milyon bu tedbirlere uyarsa bizler de sorumluluklarımızı yerine getirirsek bu virüsü başarıyla atlatabileceğimize inanıyorum.”

Yorumlar (0)