İstanbul'da samuray kılıçlı kadın cinayeti! 'Evden çıkarken birini öldürmek istedim'

1 aylık eğitim için Ankara’dan Ataşehir'e gelen mimar Başak Cengiz, samuray kılıçlı saldırgan Göktuğ B.’nin saldırısına uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Başak Cengiz, yaşamını yitirdi. Akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen katil zanlısı Göktuğ B., tutuklandı.

GÜNDEM 10.11.2021, 16:15 10.11.2021, 20:25
İstanbul'da samuray kılıçlı kadın cinayeti! 'Evden çıkarken birini öldürmek istedim'

Söz konusu olay, dün akşam 19.00 sıralarında Ataşehir’de meydana geldi. 

Samuray kılıcıyla saldırdı

Akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen Göktuğ B., eğitimden çıkan ve yolda yürüyen 28 yaşındaki Başak Cengiz’i takip etmeye başladı, daha sonra çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla genç kadını ağır yaraladı. Saldırıda ağır yaralanan Cengiz kanlar içinde yerde kaldı. Hemen sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı kadın, Ataşehir'deki bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Başak Cengiz, hastanedeki bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Çevrede bulunan bir vatandaş, "Polis ekiplerinin buraya geldiğini görünce araçlarda arama yaptıklarını zannettim. Meğerse cinayet gerçekleşmiş. Şüpheli bir saldırgan, bıçakla kadına saldırmış. Hatta kılıç. Kadını burada öldürüyor. Daha sonra ise çok sayıda polis ekibi geldi" şeklinde konuştu. 

Tutuklandı

Cinayet zanlısı Göktuğ B., Ataşehir Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Akli dengesinin olmadığı öne sürülen zanlı, Ataşehir Örnek Polis Merkezi'ne götürüldükten sonra adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülen zanlının ifadesinde, “Birini öldürmem lazımdı, savunmasız olduğu için o kadını öldürdüm” dediği aktarıldı. Göktuğ B., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan zanlının, 5 yıl psikoloğa gittiği ve 17 gün uyuşturucu tedavisi gördüğü kaydedildi. 

“Evden çıkarken birini öldürmeyi planladım”

Asayiş Şube Müdürlüğündeki ifadesinde şahsın, “Evden çıkarken birini öldürmeyi planladım, hayata karşı bazı şüphelerim vardı. Erkeğe saldırmadım çünkü o direnebilirdi, ardından düşündüm ki bir kadın direnemez, bu sebeple onu öldürdüm fakat pişmanım” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Ankara’dan 1 aylık eğitim için gelmiş 

Diğer yandan mimar olduğu belirtilen 28 yaşındaki Cengiz’in nişanlı olduğu, 1 aylık bir eğitim için Ankara’dan Ataşehir’deki Finans Merkezine geldiği ve bir otelde yaşadığı, Cumartesi günü eğitiminin sonlanacağı öğrenildi. Saldırgan Göktuğ B.’nin, özel bir sitede kirada yaşadığı ve insanlarla çok diyaloğa girmeyen biri olduğu aktarıldı. 

Yorumlar (0)