İstanbul'da saadet zinciri dolandırıcılığı! 100 milyon TL'lik vurgun

İstanbul'da online saadet zinciri olarak isimlendirilen "Hik Online" adlı uygulama, işlemleri durdurdu. Avukat Yıldırım Marangoz "Müvekkillerden gelen bilgilere göre 100 milyon TL’nin üzerinde bir vurgundan söz ediliyor.” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 03.01.2022, 17:36 03.01.2022, 17:44
İstanbul'da saadet zinciri dolandırıcılığı! 100 milyon TL'lik vurgun

Yüksek kar vaadiyle online saadet zinciri olarak isimlendirilen uygulamanın, işlemlerini durdurması üzerine mağdurlar suç duyurusunda bulundu.

100 milyon TL'nin üzerinde vurgun

Selman Ay tarafından İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan şikayet dilekçesinde; "Hik Online" adlı uygulamaya üye olduğunu söyledi.

Hesabında bulunan parayı yüksek kar vaadi sebebiyle sisteme aktardığını belirten şikayetçi, "15, 60, 180 ve 365 gün vadelerle kâr payı bize veriyorlardı. Günlük çekilecek olan para miktarı 269 TL’ydi. 2-3 gün boyunca çektim ve verdiler. Onun haricinde birebir bonus hediye etmeye başladılar. 5 bin TL’ye 5 bin TL bonus veriyorlardı" sözlerini kullandı.

Para çekme talebini ilettikten sonra yoğunluk sebebiyle gecikme olduğunu belirttiklerini kaydeden belirten mağdur, "Ardından yüzde 5 verginin devlet tarafından alındığını, ödemenizi, bu vergiyi ödememiz halinde alacağımızı söylediler. Bunu yatırdıktan sonra talebi ilettik fakat hesabımıza para girişi olmadı. Grupları engellediler, kimseye şu an ulaşamıyoruz. Şüpheliler ile ilgili kamu davasının açılmasını istiyorum” şeklinde açıklama yaptı.

"400 bini aşkın kişi mağdur!"

Konuya ilişkin konuşan mağdur Ay'ın avukatı Yıldırım Marangoz, "Sanal ortamda kullanıcılara ulaşılıyor, saadet zinciri şeklinde süreç işliyor. Üyelere ulaşılınca yüksek miktarda sözleşmeler yaptırılıyor. Şahıslara sitede görevlendirmeler veriliyor. Görevler sonunda ise bonuslar verilerek sisteme kayıt olmalarına teşvik ediyorlar. Dolandırıcılığın ilk aşaması böyle başlıyor" sözlerini kullandı. Bu eylemin karşılığı nitelikli dolandırıcılık. Müvekkiller adına savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hemen hemen Türkiye'nin her yerinden şikayetler yapılıyor 400 bini aşkın mağdur olduğu konuşuluyor. Yatırılan paralara ilişkin icra takibi başlatıldı. Tam bir miktar henüz belli değil fakat müvekkillerden gelen bilgilere göre 100 milyon TL’nin üstünde bir vurgun iddiası var.


 

Yorumlar (0)