İstanbul'da otogarlar ne zaman açılacak? Vali Yerlikaya yanıtladı

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle otogarlardan 25 Ocak saat 13.00'a dek çıkış yapılamayacak. Metro seferleri saat 02.00'ye kadar uzatılırken, Marmaray seferleri ise sabaha dek uzatıldı. Ulaşım, sağlık ve güvenlik hizmetlerinde görev yapanlar dışındaki tüm kamu çalışanları yarın için idari izinli olacak. Ulaştırma ve İçişleri bakanları ile AFAD Başkanı, Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a gidiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı bölgelerde kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığını söyleyerek, "Acil bir durum olmadıkça araçlarınızı kullanmayın, evinizden çıkmayın." dedi.

GÜNDEM 25.01.2022, 07:09 25.01.2022, 07:22
İstanbul'da otogarlar ne zaman açılacak? Vali Yerlikaya yanıtladı

Megakent İstanbul'da Meteoroloji'nin günler evvel uyarısını yaptığı kuvvetli kar yağışı, özellikle kentin kuzey ve batı ilçelerinde etkili oldu. Akşama doğru etkisini artıran ve zaman zaman tipi şeklinde yağan kar, görüş mesafesini azalttığı için sürücüler ilerlemekte zorluk çekti.

Kar yağışının kuvvetli olduğu noktalarda yolda kalan bazı araçları yurttaşlar itmek mecburiyetinde kaldı. Bazı sürücüler ise daha çok ilerleyemeyeceklerini görünce araçlarını yol kenarına park edip, yürümeye başladı.

Başta Avrupa yakasının kuzey ve batı ilçeleri olmak kaydıyla etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle çok sayıda otobüs ara sokaklarda ve ana arterlerde mahsur kaldı.

Yürümek zorunda kaldılar

Mesainin ardından evlerine gitmeye çabalayan çok sayıda İstanbullu, toplu ulaşım araçlarından indi ve yürümeyi tercih etti. 

Çok sayıda otobüsün ara sokak ve caddelerde kalması trafiği adeta durma noktasına getirdi. Mahsur kalan araçlar, yurttaşların yardımıyla bulundukları yerden hareket ettirilmeye çalışıldı.

Kara yolu üzerinden gitmek istedikleri yerlere bir türlü ulaşamayan ve metroya binmeyi tercih eden yurttaşlar ise istasyonlarda yoğunluk meydana getirdi.

Bir istasyondaki yürüyen merdivenle aşağı inen yurttaşlar, metro katında izdiham yaşadı. Bazı yurttaşların, metro katında hiç yer kalmadığını görerek yürüyen merdivende tersine doğru çıkmaya çalıştıkları gözlendi. Yürüyen merdiven, yurttaşların uyarısıyla görevliler tarafından kapatıldı.

Metro ve Marmaray seferleri uzatıldı

Metro İstanbul’un resmi sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, yoğun kar yağışı sebebiyle seferlerin 02.00’ye dek uzatıldığı kaydedildi.

Marmaray'ın resmi Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada ise "Kentte etkili olan kuvvetli kar yağışının İstanbul trafiğini olumsuz yönde etkilemesi sebebiyle Marmaray seferleri sabaha dek uzatılmıştır." denildi.

Kreşler tatil edildi

Valiliğin talimatı üzerine kent genelinde hizmet veren bütün gündüz bakımevleri ve kreşlerin yarın tatil edildiği açıklandı.

Kamu çalışanlarına idari izin

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kötü hava koşulları sebebiyle sağlık, ulaşım ve güvenlik hizmetlerinde görev yapanlar dışındaki tüm kamu personellerinin yarın için idari izinli sayılacağını bildirdi.



Erdoğan talimat verdi

Kentte etkili olan kuvvetli kar yağışının akabinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a doğru hareket etti.



İmamoğlu: Evden çıkmayın

Kuvvetli bir yağışla karşı karşıya olduklarını ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Kar kalınlığı yer yer 80-85 santimetreyi buldu. Yarın, Sayın Valimizin duyurduğu kararla idari tatil var. Bunu da avantaja çevirip, tüm sıkıntıları çözmüş olarak güzel bir güne başlayacağız inşallah. Acil bir durum olmadıkça araçlarınızı kullanmayın, evinizden çıkmayın."











































Yorumlar (0)