İstanbul'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, orman yangınlarının önüne geçilmesi maksadıyla ormanlık bölgelere girişler 31 Temmuz’a tarihine dek yasaklandı.

GÜNDEM 03.07.2022, 19:44
İstanbul'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

İstanbul Valiliği'nce gerçekleştirilen açıklamada, orman yangınlarının önüne geçilmesi maksadıyla ormanlık bölgelere girişler 31 Temmuz tarihine dek yasaklandı. 

31 Temmuz'a dek yasak

Valiliğin yaptığı açıklamada, şöyle denildi: 

"Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ormanlık bölgelerde yoğunlaşan araç ve insan hareketliliği ile kusurlu veyahut kasıtlı davranışlar sonucunda orman yangınlarının yaşanabileceği öngörülmektedir. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9'uncu ve 66'ıncı maddeleri ve 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74'üncü maddesi gereğince ormanlık bölgelere girişlerin 5-31 Temmuz tarihleri arasından yasaklanmasına karar verilmiştir. 

Ateşsiz piknik ve spor yapmak serbest

İl hudutları içinde yer alan mesire ve piknik alanları, korular, tabiat parkları, ekoturizm alanları ve parklarda ateşsiz bir şekilde piknik yapmak, yürüyüş ve spor yapmak serbesttir. Bahse konu alanlarda tüp kullanmak, mangal yapmak, nargile ve her çeşit ateş yakmak yasaklanmıştır. 

"Belediyeler iş makinelerini hazır vaziyette bulunduracak"

6831 sayılı Orman Kanunu'nun 31 ve 32'inci maddeleri kapsamında bulunan mahalleler ve köyler başta olmak kaydıyla, anız, zeytinlik, bağ bahçe, tarla temizliği gibi sebeplerle ateş yakmak yasaktır. Ormanlık bölgedeki sanayi kuruluşları ve tesisler, ormanlık alanları olumsuz yönde etkileyebilecek her çeşit çalışma sebebiyle meydana gelebilecek yangın ihtimaline karşı her türlü önlemi eksiksiz bir şekilde alacaktır. Enerji nakil hatlarının bakımı ve yapımı ile ilgili firmalar, söz konusu hatların özellikle ormanlık bölgelerden geçen kısımlarında gerekli bakımları yapacak, yangın ihtimaline karşı her türlü önlemi alacak, gerek görüldüğünde enerjiyi kesecektir. Bütün belediyeler, orman kenarı, bitişiği ve içinde bulunan çöp toplama bölgeleri etrafında koruma bandı kuracak ve yangın ihtimaline karşı gerekli olan iş makinelerini hazır vaziyette bulunduracaktır. Orman Bölge Müdürlüğü ve kaymakamlıklar koordinasyonunda orman kolluk ve genel kolluktan oluşan denetim personelleri etkin bir şekilde denetim ve gözetim gerçekleştireceklerdir. Gerekli durumlarda ilçe kaymakamlarının emriyle bütün özel sektör ve kamu imkanları kullanılarak yangınlara karşı etkili bir müdahale edilmesi sağlanacaktır.”
 

Yorumlar (0)