İstanbul'da metro istasyonunda korkutan patlama

İstanbul Eyüpsultan'daki metro istasyonundaki sürücüsüz bir metroda klima kaynaklı bir patlama yaşandı. İstasyondaki vatandaşlar tahliye edilirken, ekiplerin incelemelerinin devam ettiği ve metro seferlerinin geçici olarak durdurulduğu açıklandı.

GÜNDEM 24.07.2021, 17:30 25.07.2021, 14:29
İstanbul'da metro istasyonunda korkutan patlama

Saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda, İstanbul Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'ndeki Veysel Karani Metro İstasyonu'nda bulunan bir vagondaki klimadan kaynaklı olarak ufak çaplı bir patlama yaşandı.

Vatandaşlar tahliye edildi

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattında sefer düzenleyen sürücüsüz ve seyir halinde olan metroda, klima kaynaklı ufak çaplı bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

İlk belirlemelerde, istayonlarda bulunan vatandaşlar bölgeden tahliye edildiği aktarılırken, ekiplerin olay yerine ulaştığı ve incelemelerine devam ettikleri belirtildi.

Öte yandan metro istasyonu girişinin, güvenlik şeridiyle kapatıldığı bildirildi.

İBB Metro İstanbul'dan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul, olaya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı ve “M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattımızda teknik arıza sebebiyle seferlerimiz Kazım Karabekir - Mahmutbey arasında yapılmaktadır. Çırçır - Kazım Karabekir arası İETT otobüsleri ile hizmet verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)