İstanbul'da kapkaç şoku kamerada: Görüntülü görüşme yaparken çaldılar

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bir kadın, kardeşiyle beraber işe gittiği sırada kendisini takip eden kişi tarafından kapkaça uğradı. İki kardeş, görüntülü görüşme yaptığı esnada telefonunu çalan şahsı kovaladı. Takip, kapkaç ve kovalamaca hadisesi kameralara takılırken, Çağlayan Polis Merkezi Suç Araştırma Büro Amirliği’nin titiz çalışması neticesinde kıskıvrak yakalanan “Bozkurt Serdar” lakaplı suçlu tutuklandı. Telefon ise kadına geri verildi.

GÜNDEM 30.05.2022, 14:51 31.05.2022, 10:31
İstanbul'da kapkaç şoku kamerada: Görüntülü görüşme yaparken çaldılar

Olay, önceki hafta Pazar günü saat 09.00 sıralarında Kağıthane Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. 

Sokak sokak kapkaççı kovaladılar

İddiaya göre Moğolistan uyruklu 60 yaşındaki Oyun Gündüz, kız kardeşiyle beraber sabah saatlerinde çalıştığı konfeksiyona gitmek amacıyla yola koyuldu. Kadın o sırada piyasa değeri 25 bin TL olan telefonuyla görüntülü görüşme yaparak sokakta yürümeye başladı. Kadının elinde bulunan telefonu fark eden kapkaççılar, hemen kadını takibe aldı.

Kadına arkadan yaklaşmaya başlayan kapkaççılardan biri, görüşme sırasında telefonu kulağından alarak kaçmaya başladı. Görüşme esnasında telefonu alan kapkaççı geldiği sokak istikametine doğru yeniden dönerek suç ortağıyla beraber kaçmaya başladı. Bir anda neye uğradığını şaşıran kadın ile kardeşi, kapkaççıları sokak sokak kovaladı fakat bir süre sonra şahıslar, izini kaybettirdi. Olaydan sonra kapkaça uğrayan Oyun Gündüz, hemen emniyete giderek şikayetçi oldu. Yaşadığı hadiseyi anlatan kadın, şüphelilerden şikayetçi oldu.

Polis ekipleri onlarca saatlik görüntü seyretti

Şikayetten sonra çalışma başlatan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Çağlayan Polis Merkezi Amirliği Suç Araştırma Büro Amirliği, çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini takibe aldı. Polis ekipleri, onlarca saatlik görüntü ve titiz çalışma neticesinde şüphelileri tespit etti. Kapkaç olayını gerçekleştiren şüphenin çeşitli suçlardan 13 kaydı bulunan “Bozkurt Serdar” lakaplı 35 yaşındaki Serdar K. olduğu tespit edildi. Kağıthane polisi, çalışmalarına devam ederken yanındaki şüphelinin ise 8 suç kaydı bulunan 30 yaşındaki Serhat E. (30) olduğunu belirledi.

Hırsızlar ve kapkaççı bir arada yakalandı

Yapılan çalışmalardan sonra Serdar K.'nın, 11 adet suç kaydı bulunan 34 yaşındaki Ali B. ve 15 adet suç kaydı olan 23 yaşındaki Olcay Ü. ile aynı adreste oturduğu tespit edildi. Bölgeye intikal eden polis ekipleri, kapkaççı Serdar K. ve hırsızlık suçundan arandığı belirtilen Ali B.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin üst aramalarında da eroin ele geçirildi. Yapılan sorgulamada kapkaççılar, Çağlayan'da bir caddede bulunan bir pasajda 3 adet suç kaydı bulunan 30 yaşındaki Sinan A.'ya telefonu sattığını itiraf etti.

Telefon, kadına teslim edildi

Kağıthane ekipleri, çalınan telefonla beraber Sinan A.‘yı da emniyete götürdü. Emniyette işlemleri sona eren şüphelilerden Serdar K., “kapkaç” suçundan adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından, “açıktan hırsızlık” suçundan Ali B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çalıntı telefonu alan Sinan A. ise “suç eşyasının alınması” suçu dolayısıyla adli işlem yapılmasının ardından serbest bırakıldı. Öte yandan üzerlerinde eroin maddesi tespit edilen Selçuk U., Mehmet H. ve Fırat U. ise “uyuşturucu madde kullanmak” suçları sebebiyle adli işlemle serbest bırakıldı.

Çalınan telefon ise sahibi Oyun Gündüz'e geri verildi. Kapkaç anı ve ardından yaşananlar ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Yorumlar (0)