İstanbul'da hangi araçlara ne kadar yolcu alınacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni toplu taşıma kuralları belli oldu. 

GÜNDEM 09.09.2020, 12:14 09.09.2020, 12:21
İstanbul'da hangi araçlara ne kadar yolcu alınacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosunun kötüye gitmesi nedeniyle toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alımına ilişkin yeni kurallar getirilmesi istenmişti.

İstanbul'da yeni toplu taşıma kuralları belli oldu. 

Alınan bilgiye göre, minibüsler ile midibüslerde ayakta yolcu taşınmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecek.

Koltuk kapasitesinde azaltmaya gidilmeyen ve sosyal mesafe kuralına uyulmasının imkânsız olduğu otobüs gibi toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu taşınması yasak olacak. 

Metro ve tramvay gibi raylı sistem araçlarında, koltukların tamamı ile ayakta yolcu kapasitesinin yarısı kadar olacak şekilde yolcu taşınabilecek. 

Koltuk kapasitesinde azaltmaya gidilen otobüsler ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında, oturan yolcu sayısı kadar ve ayakta yolcu kapasitesinin üçte biri olacak şekilde yolcu taşınabilecek. Söz konusu araçlarda, karşılıklı dörtlü koltukların ikisinin kullanılmasına izin verilmeyeceği, iki yolcunun da yüz yüze durmayacak şekilde çapraz oturacağı ifade edildi. 

Toplu taşıma araçlarında yolcuların sosyal mesafe kuralına uymalarını sağlamak için zemine etiketler yerleştirilecek. 

Toplu taşıma araçlarında belirlenen kurallar dâhilinde kapasite dolduktan sonra sürücüler, daha fazla yolcu almayacak. Sürücüler, vatandaşların uyarıları dikkate almayarak binmeye çalışmaları halinde aracı hiçbir şekilde hareket ettirmeyecek ve güvenlik birimlerine konuya ilişkin ihbarda bulunacak.

Diğer yandan, metro ve tramvay gibi raylı sistem araçları ile koltuk kapasitesinde azaltmaya gidilen otobüsler ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında ayakta taşınabilecek yolcu sayısını gösteren tabelalar yerleştirilecek.

Yorumlar (0)