İstanbul'da FETÖ gaybubet evlerine operasyon: 24 gözaltı

İstanbul’da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkarılan ve “gaybubet” olarak bilinen hücre evlerinde gizlendikleri belirlenen 29 şüpheliden 24’ünün yakalandığı açıklandı.

GÜNDEM 10.12.2021, 09:33 11.12.2021, 09:59
İstanbul'da FETÖ gaybubet evlerine operasyon: 24 gözaltı

Türkiye genelinde FETÖ soruşturmaları ve operasyonları devam ederken, son olarak İstanbul’da FETÖ/PDY şüphelilerine operasyon düzenlendi.

24 FETÖ şüphelisi yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturması çerçevesinde, FETÖ/PDY eylemlerinin deşifre edilmesine ilişkin çalışmalarda, haklarında soruşturmanın devam ettiği FETÖ/PDY şüphelilerinin, tutuklanmaları ya da gözaltına alınmalarının engellenmesi konusunda tedbir aldıkları belirlendi.

Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye müzahir olan bu şahısların durumlarını "Bulunmama, yok olma" manasına gelen "gaybubet" olarak isimlendirdikleri, firari olan FETÖ şüphelilerinin ikamet ettikleri yerleri de "güvenli ev" manasına gelen "gaybubet evi" şeklinde isimlendirdikleri tespit edildi.

Eş zamanlı operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmaları çerçevesinde gözaltı kararı çıkarılan ve “gaybubet” olarak bilinen hücre evlerinde gizlendikleri belirlenen 29 FETÖ şüphelisinden 24’ünün yakalandığı bildirildi.  

Gözaltına alınan FETÖ şüphelileri arasında aktif olarak kamuda görevde bulunan 3 öğretmen ile birlikte meslekten ihraç edilen mülkiye müfettişi, araştırma görevlisi, kaymakam adayı, öğretmen, ev hanımı, öğretim üyesi, astsubay, polis memuru ve komiser yardımcısı yer alıyor.

Meslekten ihraç edilen emniyet müdürünün de aralarında yer aldığı 5 şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)