İstanbul'da FETÖ'den 43 şüpheli tutuklandı

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan içlerinde muvazzaf asker ve askeri öğrencilerin de olduğu 43 şüpheli için tutuklama kararı çıktı.

GÜNDEM 10.09.2020, 21:14
İstanbul'da FETÖ'den 43 şüpheli tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ'nün TSK yapılanmasına dair yürütülen soruşturma dahilinde örgüt içi haberleşmek için örgüt imamı tarafından sabit hat ve ankesörlü telefonlardan arananların tespiti, yapılan teşhisler ve itirafçı beyanları üzerine içlerinde muvazzaf asker, emekli ve ihraç edilen askerlerin de olduğu 123 kişi için gözaltı kararı çıktı.

Polis ve jandarma ortaklığıyla birlikte düzenlenmiş olan operasyonlarda, 109 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden ikisi için koronavirüs hastası olduğu için işlem yapılmazken, 12 şüphelinin ise adreslerine ulaşılamadı.

42 şüpheli itirafçı oldu

Yakalanan şüphelilerden 42 tanesi pişmanlık hükümlerinden yararlanıp itirafçı oldukları gerekçesiyle serbest kaldı.

43 şüpheli tutuklandı, 24'ü serbest

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden içlerinde askeri öğrenci ve muvazzaf askerlerin de olduğu 43 şüpheli nöbetçi hakimlikler tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçuyla tutuklandı, 24'ü ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)