İstanbul'da eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda gözaltı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul'da düzenlediği operasyonlarda terör örgütü DEAŞ üyeliği şüphesi olan çok sayıda yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı.

GÜNDEM 17.03.2021, 10:39 17.03.2021, 13:09
İstanbul'da eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda gözaltı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, YTS olarak bilinen Yabancı Terörist Savaşçıları olan ve terör örgütü DEAŞ üyeliği şüphesi olan kişilerin yakalanması için operasyon düzenledi. 

11 ilçede eş zamanlı operasyon

DEAŞ terör örgütüne hizmet ettiği düşünülen kişilerin faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesi için İstanbul’un 11 ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Başta Bağcılar, Başakşehir ve Esenyurt olmak üzere 11 ilçedeki 12 adrese düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu olduğu tespit edilen çok sayıda terör örgütü üyesi şüphesi olan şahıs gözaltına alındı.

Operasyon gerçekleştirilen adreslerde geniş kapsamlı aramalar gerçekleştiren ekipler, operasyonun ardından gözaltına aldıkları şahısları önce sağlık kontrolüne, daha sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Yorumlar (0)