İstanbul'da çöp tartışması: Sorumlu İBB mi, Fatih Belediyesi mi?
İBB'nin Saraçhane binası önündeki çöp yığınları, siyasette hararetli bir tartışma başlattı. Erdoğan'ın, "Vatandaşımız buna layık değil." yorumuna yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Çöp toplama görevi Fatih Belediyesi'nin." dedi. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, İBB'nin internet sitesinden aldığı evrakları göstererek Öztrak'ın hatalı olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen bir açıklama, gündemi hareketlendirdi. Erdoğan'ın, "Br gazetede gösterdiler. İBB binasının karşısında çöp yığınları var. Vatandaşımız buna layık değil. 31 Mart'ta bu sıkıntıları aşacağız." açıklamasına CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan yanıt geldi.
Öztrak: "Çöp toplama görevi Fatih Belediyesi'nin"
İBB binasının karşısındaki çöplerden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuda yanıldığını kaydeden Öztrak, "Çöp toplama görevi Fatih Belediyesi'nin. Dolayısıyla bunun sorumlusu da onlar. Sayın Erdoğan'a İBB ile ilçe belediyeleri hakkındaki görev dağılımını hatırlatmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan: "Ahlaki değil"
CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamasına Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'dan yanıt geldi. İBB'nin internet sitesinden edindiği evrakları gösteren Turan, Twitter'dan videolu paylaşımda bulundu.
İstanbullu hemşehrilerimin doğru bilgiyi öğrenmesi açısından CHP Sözcüsü’ne cevabımdır.
— M. Ergün TURAN (@MErgun_Turan) August 21, 2023
Saraçhane Parkı Gerçeği: Sorumluluk Kimde? pic.twitter.com/6KmDiW5GuS
Çöp yığınının olduğu Saraçhane Parkı'nın bakım işlerinden İBB'nin sorumlu olduğunu vurgulayan Ergün Turan, "Oradaki kötü görüntüyle ilgili bir süredir grev yapılıyor. Grev nedeniyle çöpler toplanmamış olabilir. Bunun için özür dilenmesi gerekir. Bu işten sorumlu olmayan insanlara topu atmak, ahlaki değil." açıklamasını yaptı.