İstanbul'da 10 bin litre sahte içki yakalandı

İstanbul Bağcılar ve Esenler'de jandarmanın düzenlediği operasyonda 10 bin litre sahte içki ele geçirildi ve 1 kişiyse gözaltına alındı.

GÜNDEM 10.07.2021, 11:41 11.07.2021, 10:58
İstanbul'da 10 bin litre sahte içki yakalandı

Bağcılar ve Esenler'de İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince depolarda sahte içki ihbarının gelmesi üzerine çalışma başlatıldı. Ekipler fiziki ve teknik takibin ardından sahte içkilerin piyasaya sürüldüğü ve satışa hazırlandığı belirlendi.

10 bin litre sahte içki yakalandı

İki ilçede belirlenmiş olan adreslere ekiplerce eş zamanlı operasyon düzenleyerek, markaları bire bir taklit edip üretilmiş olan etiketle ambalajlanan ve sahte barkodla piyasaya sürülmeye hazır vaziyette farklı çeşitlerde toplamda 10 bin litrelik sahte içki yakalandı.
Yapılan operasyonda sahte içkileri piyasaya sürmeye çalışan G.Ş. adındaki bir şüpheli gözaltına alındı.

Vatandaşlar şüpheli durumları ihbar etmeli

Bununla beraber jandarma ekiplerince, sahte içkinin görme kaybı başta olmak üzere pek çok sağlık sorunu ve hatta can kaybına dahi yol açabileceği, içki şişelerinin üstünde akıllı bandrollerin detaylıca incelenip bandrolsüz veya açılmış ürünlerin satın alınmamasını, şüphelenilen bir durum olduğunda 174 Alo Gıda İhbar Hattı ve kolluk kuvvetlerine haber verilmesi gerektiğine ilişkin uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)