İstanbul Boğazı'nda Türk ve Rus bandralı iki yük gemisi çarpıştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tekirdağ'dan Rusya'ya gitmekte olan kuru yük gemisinin Boğaz'dan çıktığı esnada balıkçı teknesiyle çarpıştığı açıklandı. 

GÜNDEM 25.09.2021, 09:30
İstanbul Boğazı'nda Türk ve Rus bandralı iki yük gemisi çarpıştı

İstanbul Boğazı’nda, Tekirdağ’a gitmekte olan yük gemisi ile bir balıkçı teknesi çarpıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geminin su almaya başladığı ve kurtarma ekiplerinin olay yerine yönlendirildiği açıklandı.

2 gemi Büyükdere Demir Sahası’na demirletildi

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, "Tekirdağ’dan Rusya’ya gitmekte olan 140 metre boyundaki VOLZHSKIY-40 isimli kuru yük gemisinin Boğaz çıkışı yaptığı sırada balıkçı teknesiyle çatışması neticesinde kılavuz kaptanımız, KIYEM-8 ve KEGM-3 botlarımız, geminin su aldığını haber vermesiyle KURTARMA-11 römorkörümüz gemiye yönlendirildi.” ifadelerine yer verdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Yeniköy önlerinde çarpışan 2 geminin Büyükdere Demir Sahası’na demirletildiği duyuruldu.

Yorumlar (0)