İstanbul Boğazı açıklarında mayın alarmı! MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, ticari bir gemi tarafından İstanbul Boğazı açıklarında tespit edilen mayına benzeyen bir cisme müdahale edildiğini açıkladı. 

GÜNDEM 26.03.2022, 14:26 26.03.2022, 15:58
İstanbul Boğazı açıklarında mayın alarmı! MSB'den açıklama

MSB’den yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cisim tespit edildiği bildirildi.

“Tespit edilen cisme hemen müdahale edilmiştir”

Milli Savunma Bakanlığının resmî sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “İstanbul Boğazı açıklarında sabah saatleri civarında mayına benzeyen bir cismin, sivil bir gemi tarafından tespit edilmesi sonrasında olay yerine Sualtı Savunma Timleri (SAS) intikal ettirilmiştir. SAS Timleri tarafından söz konusu mayın benzeri cisim emniyete alınmış ve etkisiz hale getirmek amacıyla müdahaleye başlanmıştır." bilgisi aktarıldı.

İstanbul Boğazı çift yönlü trafiğe kapatıldı

Bulunan mayın benzeri cisimden sonra İstanbul Boğazı, çift yönlü bir şekilde trafiğe kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, güvenlik sebebiyle İstanbul Boğazı'nın  çift yönlü olmak üzere trafiğe kapatıldığını açıkladı.

Samsun sahilde Rus yapımı mühimmat

Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı sahilde, Rus yapımı olduğu belirlenen denizaltı malzemesi tespit edildi. Denizaltı mühimmatında sevk ve yönlendirme amacıyla kullanılan, patlayıcı niteliği olmayan "hava ştandrosu", incelemeden sonra imha edilecek

Hürriyet Mahallesi’nde ikamet eden bir kişi, jandarmaya haber vererek deniz kenarında patlayıcı maddeye benzer bir cisim gördüğünü aktardı.

İl Jandarma Komutanlığı PAMİT ekipleri olay yerine gelerek, çevrede güvenlik tedbiri aldı.

Ekipler, çalışmalar sonucunda cismin Rus yapımı, denizaltı mühimmatında sevk ve yönlendirmek için kullanılan, patlayıcı niteliği bulunmayan "hava ştandrosu" olduğu tespit edildi.

Korumaya alınan malzemenin araştırma ve işlemlerinden sonra emniyet önlemleri kapsamında imha edileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)